Kvinne (66) funnet død i Bergen - svensk mann siktet for drap

En kvinne er funnet død i Bergen. En mann på 43 år er pågrepet og siktet for drap.

Artikkelen er over ett år gammel

Vest politidistrikt skriver i en pressemelding at de fikk melding om hendelsen like etter klokken to natt til torsdag, via AMK.

Bergensavisen omtalte forholdet først.

Har du tips i saken? Kontakt oss her eller på telefonnummer 22 00 00 00.

Politiet kom raskt til leiligheten, som ligger på Nordnes i Bergen sentrum, og pågrep en mann i 40-årsalderen. Han er nå er siktet for drap. Pågripelsen foregikk uten dramatikk, skriver politiet.

Den siktede 43-åringen er fra Sverige, men bosatt i Bergen. Han ringte selv til AMK, forteller politiet.

Mannen er undersøkt av lege, og er blitt satt i arresten. Han har fått oppnevnt advokat Torbjørn Sognefest som forsvarer og har blitt avhørt av politiet.

– Han vil bli fremstilt for varetektsfengsling i morgen. Foreløpig er han siktet for drap, sier politiadvokat Kristine Knutsen-Berge til VG.

Kvinnens pårørende er varslet.

Det avdøde kvinnen er norsk statsborger, og er bosatt i Bergen. Ifølge politiet var kvinnen bosatt der hun ble funnet.

– Fornærmede og siktede kjente hverandre. Så vidt politiet vet var mannen på stedet med kvinnens samtykke. Det var med andre ord ikke snakk om innbrudd eller lignende, sier Knutsen-Berge.

Politiet ønsker ikke å gå ut med informasjon om hverken eventuelle drapsvåpen eller metode per nå.

– Vi har kontroll på åstedet, og det er ikke mistanke om at det er noe drapsvåpen på avveie.

FUNNET DØD: En kvinne ble funnet død i dette bygget i Nordnes i Bergen natt til torsdag. Foto: Marit Hommedal , NTB scanpix

Hørte smell

Svenske Felix Fernstrøm (27) bor i nabobygget. Han sier til VG at han hørte mye bråk rundt 02.30-tiden natt til torsdag.

- Jeg hørte smell ute på gaten. Det sa bang, bang, bang da politiet slo inn døren nede. De gikk inn i leiligheten i andre etasje. Etterhvert så jeg at de hadde påført mannen håndjern og tatt han med ut i gangen utenfor leiligheten, sier Fernstrøm til VG.

- Ambulansen kom fem minutter senere. Personalet tok seg inn i leiligheten, men forlot stedet kort tid etter. Det var mye sivilt og vanlig politi.

Fernstrøm sier at mannen ble holdt igjen i gangen i 40-50 minutter mens politiet bar inn utstyr for å gjøre undersøkelser. Han forteller at den siktede fikk på seg en hvit drakt og papirposer på skoene før han ble fraktet ut i en bil som ventet på gaten.

Svensken forteller til VG at først trodde bråket var et innbrudd.

- Det var skummel. Men da jeg fikk se at det var politiet så fikk jeg fort følelsen av at de hadde kontroll over situasjonen.

Fernstrøm sier at den drepte fraktet bort fra åstedet klokken 11 morgenen etter.

– Rabalder i gangen

Trond Bakke er en av kvinnens nærmeste naboer i bygget. Han sier til VG at han hørte mye i lyder i løpet av natten.

– Jeg hørte bråk og at vinduet i døren nede ble knust. Jeg mener at det var i ett, halv to-tiden. Like etterpå var det mye rabalder i gangen.

Bilder fra bygningen viser en inngangsdør med knust glass, det er imidlertid ikke kjent hvorvidt det kan knyttes til dødsfallet.

Bakke har også fortalt om det han hørte til Bergens Tidende.

– Hun var kjempegrei, og en stille og rolig dame. Vi hadde god kontakt, sier Bakke om den avdøde kvinnen.

Foretar rundspørring

Krimteknikere er i gang med undersøkelser i leiligheten der kvinnen ble funnet, og vil fortsette utover dagen. De vil også foreta rundspørringer i området.

Politiet har ingen informasjon som tyder på at det var andre til stede i leiligheten og involvert i kvinnens død.

– Mannen har gitt en forklaring til politiet, ut i fra det han har sagt er det ikke grunn til å tro at andre personer var involvert i hendelsen, sa Knutsen-Berge på en pressekonferanse torsdag tidlig ettermiddag, ifølge Bergens Tidende.

VG har vært i kontakt med mannens advokat Torbjørn K. Sognefest, som ikke har kommentar til saken på nåværende tidspunkt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder