Skogbrannen på Ombo i Rogaland er under kontroll, selv om det har blusset opp igjen mandag morgen. Foto: Statens skogbrannhelikopter

Skogbrann i Rogaland blusset opp igjen

Brannen på Ombo i Rogaland har mandag formiddag blusset opp igjen, etter at brannmannskapene hadde kontroll gjennom natten.

På Ombo i Rogaland ble det tidlig søndag formiddag meldt om en skogbrann som var i utvikling. Nå har brannen blusset opp igjen, og mandag formiddag er det tatt seg opp igjen flere steder.

les også

Flere skogbranner i Sør-Norge søndag

Ifølge brannsjefen i Rogaland brann og redning ILS, Nils-Erik Haagenrud, begynte brannmannskapene å få kontroll på brannen mandag kveld, men arbeidet med etterslukking ville pågå til langt ut på natten.

Til sammen tre helikoptre var ute på jobb for å slukke brannen i går, ifølge 110-sentralen i Sørvest. To helikoptre er ute i dag.

Ifølge Stavanger Aftenblad er 1000 dekar svidd av. Det er foreløpig ikke aktuelt å evakuere beboere, men innsatsleder Svein Knutsen i Rogaland brann og redning sier at vindforholdene er utfordrende.

les også

Evakuerer 89 boliger og stenger barnehage i Re etter brann

– Vi har utfordringer med bebyggelse som ligger nedenfor, sier Knutsen til Stavanger Aftenblad.

Brann- og redningssjef Nils-Erik Haagenrud i Rogaland brann og redning IKS sier til Stavanger Aftenblad at de føler de har kontroll, men at det kan gå flere dager før brannen er helt slukket. Mandag morgen har brannvesenet økt bemanningen til 30 mann.

– Vi har ikke været helt på vår side. Det er meldt tørt knallvær hele uken, mens det er en vind som bidrar til at brannen lett blusser opp igjen, sier Haagenrud til avisen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder