Storbrannen på Ombo har vart i en uke: - Det er en skjebnedag

Brannmannskapene mobiliserer for å holde kontroll på skogbrannen på øya Ombo i Rogaland.

– Holder vi brannen i sjakk i dag, så tror jeg vi klarer å ta den ganske snart. Det er en slags skjebnedag, men jeg har god tro på at vi klarer det, sier aksjonsleder Frode Strøm i Stab i Rogaland brann og redning til VG.

I over en uke har brannmannskapene kjempet mot flammene på Ombo i Boknafjorden. Øya har over 200 innbyggere. Det er også flere hytter der.

– Vi har mobilisert 60 mann. I tillegg har vi to helikopter i beredskap og 50 mann fra Heimevernet som står klare, ved behov. Foreløpig ser det bra ut, vi har god kontroll, sier Strøm.

les også

Storbrannen på Ombo: Vurderer å starte motbrann

Natt til søndag har brannen blusset opp flere steder, men aksjonslederen forteller at brannmannskapene er raskt på stedet for å starte slukkearbeid.

– Men, og det er et veldig stort men: Økende vind. Det er meldt opp mot stiv kuling i dag, vi håper vinden ikke blir så kraftig. Det er utrolig varmt der ute, og det knusktørt på bakken, sier Strøm.

les også

Skogbrann i Rogaland blusset opp igjen

Aksjonslederen understreker at han har god tro på at de skal klare å holde brannen i sjakk, selv med økende vind.

Ingen hus eller hytter står i fare for å bli spist opp av skogbrannen.

– Vi har god sikring på objektene. Der har vi mannskaper, pluss at vi har ryddet skog og bygget barrierer rundt objekter, sier Strøm.

Brannen på øya ble oppdaget i 10-tiden søndag for en uke siden.

RØYK: Dette bildet ble tatt mandag morgen etter at skogbrannen blusset opp igjen. Siden den gang har brannmannskapene jobbet for å få kontroll på flammene. Foto: Statens skogbrannhelikopter

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder