FLERE VARSLER: Flere har sagt ifra om Tonning Riise siden han gikk av.
FLERE VARSLER: Flere har sagt ifra om Tonning Riise siden han gikk av. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix

Høyre: Flere nye varsler om Tonning Riise

Publisert: Oppdatert: 12.01.18 11:49

Del saken på:

Lenken er kopiert
INNENRIKS

Det har kommet mange nye varsler om tidligere Unge Høyre-leder Kristian Tonning Riise etter at han trakk seg som leder onsdag kveld. Dette bekrefter Høyres pressesjef Peder Egseth.

Onsdag kveld trakk Tonning Riise seg som leder i Unge Høyre. Han fortalte at han hadde fått en vekker av #metoo-kampanjen og var blitt konfrontert av medlemmer i Unge Høyre om egen oppførsel.

Siden har det blitt kjent at det har kommet varsler om Tonning Riise.

Nå skriver Aftenposten at det har blitt varslet om Riise siden han gikk av onsdag. Dette bekrefter kommunikasjonssjef Peder Egseth i Høyre til avisen.

– Vi går ut med mer når vi har bedre oversikt over sakene. Forhåpentligvis blir det i dag. Vi vil ikke si noe om omfang foreløpig, sier Egseth til VG.

Før Egseth fortalte om nye varsler fredag, var det kommet totalt seks varsler eller bekymringsmeldinger om Tonning Riise.

Statsministeren om saken torsdag:

Erkjente svikt

Det har kommet ut mye informasjon om oppførselen til den tidligere Unge Høyre-lederen etter at han gikk av. Flere fylkeslag ville ikke la Tonning Riise være alene med unge jenter, meldte Aftenposten torsdag.

– Jeg tror Kristian kan bekrefte at både Unge Høyres generalsekretær og jeg har hatt ganske tøffe samtaler med ham den siste tiden, stilt han kritiske spørsmål, og han har også fått råd fra sin generalsekretær og sine kolleger om at det kanskje var lurt å trekke seg, sa Høyres generalsekretær John-Ragnar Aarset på Dagsnytt 18.

Generalsekretær Maria Sanner i Unge Høyre har sagt at håndteringen av varslene har sviktet.

– Vi jobber nå med å få oversikt over innholdet i varslene, herunder alvorlighetsgraden, og om det er begått noe straffbart, skrev hun i en e-post til VG torsdag kveld.

Sandra Bruflot tar over som leder for Unge Høyre frem til landsmøtet i juni.

Denne artikkelen handler om