Kortsvindlere arrestert i Spania

(VG Nett) En rumensk svindlerbande er arrestert i Valencia, der flere norske bankkort har blitt misbrukt.

ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Kortene som den rumenske banden har misbrukt, kan stamme fra et «skimming»-angrep i Sandnes Sparebank tidligere i desember. Ved et «skimming»-angrep kopieres minibankkortet uten at brukerne er klar over det og kopien brukes til å handle varer eller ta ut penger.

Søndag kveld var det ikke etablert en sikker forbindelse mellom arrestasjonene i Valencia og «skimming»-angrepet som ble foretatt i den norske banken, skriver Stavanger Aftenblad.

Banden som opererte i Valencia-området skal ha en forbindelse til USA, via en kubansk svindler, skriver nyhetstjenesten valencialife.net, ifølge Stavanger Aftenblad.

Omtrent 26 av bankens kunder har fått kortet sitt kopiert av svindlerne som slo til for snaue to uker siden. Kort tid etter registerte kortfirmaet unormale uttak i utlandet på kortene.

Informasjonssjef Ingrid Schøpp ved Sandnes Sparebank sier til VG Nett at banken konsentrerer seg om kundene i denne omgang.

- Kortene er sperret og pengene er tilbake på kontoen, sier hun til VG Nett.

- Dersom det er noen utvikling i saken regner vi å bli informert om dette i løpet av dagen, sier hun.

Uttakene i Valencia-området rammet i alt ti norske kortkunder, som alle ble 15 000 kroner fattigere etter svindelen. Ved en slik svindel dekkes tapet av kortfirmaet og «skimming»-angrep utgjør en svært liten del av omsetningen i Norge.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder