KOSEKVELD: Svenn Kellner koser seg med nytraktet kaffe om bord i hjemmet sitt på Aker Brygge. For ham har januar vært en svært behagelig måned. Foto: Helge Mikalsen

Ekstremt varmt i januar

BERGEN (VG) Nei, du husker ikke feil. Måneden vi har lagt bak oss, er over nesten hele landet en av de aller varmeste januarmånedene vi noen gang har registrert.

ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Østlandet har hatt en januar måned som er nesten 6 grader varmere enn normalt. Midt-Norge ligger i snitt 5 grader over normalen for årets vintermåned nummer 1, og Nord-Norge? Hele 7 grader over normalen!

Sjekk været der du bør

Det startet like etter nyttår - med den varmeste starten på et år norske meteorologer noen gang har registrert. Nå er hele måneden omme og tallene klare for statistikken, og resultatet er like mildt:

- Det vi ser, er at hele landet har det svært varmt. Vi snakker om 5,9 grader over normalen på Blindern, og det er nok representativt for Østlandet. Dette er et stort avvik fra normalen når det gjelder en måneds middeltemperatur. Ja, vi har bare én gang før hatt et så stort avvik på Blindern siden vi startet i 1937, sier klimaforsker Hans Olav Hygen ved Meteorologisk institutt.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder