VIL FENGSLE: Politiet har begjærer Arfan Bhatti varetektsfengslet. Her er han utenfor Stortinget under en demonstrasjon mot Norges deltakelse i krigen i Afghanistan i 2012. Foto:Mattis Sandblad,VG

Dette er voldssaken mot Arfan Bhatti

Forsvarer: - Politiet frykter han ikke vil bli i Norge

Fremstilles for fengsling i Oslo tingrett klokken 15

Politiet mener islamisten Arfan Bhatti (37) i 2012 mishandlet kona og barna i forbindelse med undervisning i Koranen. Kona og barna lever fortsatt på hemmelig sted.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Onsdag ble 37-åringen pågrepet av politiet på Gardermoen da han kom med et fly fra Pakistan. Islamisten har vært etterlyst av politiet siden 15. februar 2013 – da han ikke møtte til avhør i familievoldssaken han er siktet i.

Arfan Bhatti ble avhørt torsdag formiddag.

– Politiet sier at avhøret kun gjelder spørsmålet om unndragelsesfare på en siktelse fra april 2012, og at de frykter at han ikke vil bli i Norge.

– Jeg har sagt at dersom de insisterer på at han skal være i Norge, er det selvsagt noe han vil respektere. Han er bare norsk statsborger, så det bestemmer norske myndigheter, sa forsvarer John Christian Elden i forkant av avhøret.

Vil fengsle

Da avhøret var avsluttet ved 11-tiden, besluttet politiet formelt at islamisten skal fremstilles for fengsling.

Politiet hadde da allerede «booket» tid klokken 15 i Oslo tingrett for et fengslingsmøte mot 37-åringen.

Islamisten begjæres fengslet i fire uker. Politiet vil ikke be om brev- og besøksforbud for Arfan Bhatti.

– Politiet vil ikke be om lukkede dører i fengslingsmøtet, skriver Oslo politidistrikt på Twitter.

Fengslingsbegjæringen begrunnes i unndragelsesfare.

Bor på hemmelig adresse

I april 2012 ble Arfan Bhatti siktet for vold mot kona og barna. VG kjenner til at 37-åringens nå fraseparerte kone og barn fortsatt bor på hemmelig adresse.

Ifølge den snart tre år gamle siktelsen ble kona slått med knyttet neve gjentatte ganger i kroppen og hodet. Hun skal ha blitt påført et kutt i hodet som måtte sys.

Kvinnen har forklart at bakgrunnen for volden var at islamisten skal ha blitt sint på henne fordi han mente at hun ikke klarte å undervise barna i Koranen.

Fortalte om «disiplinering»

I en rettskjennelse fra 2012 kommer det frem at Arfan Bhatti også er siktet for vold mot flere av barna sine.

Til politiet har Arfan Bhatti tidligere forklart at han legger stor vekt på å undervise barna i Koranen.

Islamisten har forklart politiet om det han kaller «disiplinering» i forbindelse med koranlesing. Han hevder det kun har vært snakk ris på rumpa, på armen og på bena.

37-åringen hevder at han kun har «disiplinert» det ene barnet sitt, mens politiet mener han har mishandlet flere av barna.

Siktet for trusler mot politiet

Arfan Bhatti ble våren 2012 ilagt besøksforbud mot sin daværende kone og barn. Han fikk heller ikke lov til å oppsøke leiligheten sin på Oslos østkant.

Islamisten ble pågrepet samme dag som han skal ha banket kona. Tungt bevæpnet politi pågrep ham mens han satt i bilen med et av barna sine. Pågripelsen var av den dramatiske sorten.

Arfan Bhatti ble, og er fortsatt, siktet for vold og trusler mot politiet i forbindelse med pågripelsen.

Elden sa torsdag at hans klient ikke erkjenner straffskyld etter siktelsen om familievold og vold og trusler mot politiet.

Broren: Vil bosette seg her

VG snakket med Arfan Bhattis bror onsdag kveld. Han svarte følgende på spørsmålet om hvorfor 37-åringen nå kom tilbake til Norge:

– Han er jo nordmann. Han ønsker å komme tilbake for å bosette seg og begynne å arbeide. Det var det han sa til meg i alle fall, sier broren.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder