TALTE TERRORISTENE MIDT I MOT: 19 år gamle Faten Mehdi Al-Hussaini gikk til angrep på ekstremistene i Profetens Ummah og terroristene i IS foran Stortinget mandag. Foto:Trond Solberg,VG

Stor støtte til Faten (19) etter appell mot IS-terroristene: – Svarte på støttemeldinger til klokken fire i natt

Har mottatt hatmeldinger

Etter talen under demonstrasjonen mot IS mandag, har støttemeldingene strømmet inn til Faten Mehdi al-Hussaini (19).

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

– Det er til og med folk som forteller meg at de tidligere har hatt et hat mot utlendinger, men som byttet mening etter talen min i går, forteller Mehdi Al-Hussaini til VG dagen etter at hun talte ekstremistene midt imot på Eidsvolls plass i Oslo sentrum.

Hun var en av initiativtagerne til demonstrasjonen som fikk 5000 nordmenn – blant dem toppolitikere og minoritetsleder – til å samle seg i Oslo sentrum mandag kveld.

Det som først begynte som en protest mot terrororganisasjonen IS (Tidligere ISIL), spredte seg til å bli en massiv demonstrasjon mot IS' handlinger i Syria og Irak, samt Profetens Ummah-talsmann Ubaydullah Hussains uttalelser til VG i forrige uke.

– Jeg har fått et par hatmeldinger, men de aller fleste har vært positive og rørende meldinger. De aller fleste har vært fra nordmenn, og jeg ble sittende oppe helt til klokken 04 i natt for å klare å svare på alle sammen.

Al-Hussainis appell har fått stor oppmerksomhet både i media og på sosiale medier.

– Det var ikke det som var min intensjon. Men, jeg tenkte at når jeg først var der ville jeg også utnytte muligheten til å få frem mitt budskap. Jeg holdte min tale med mine medmennesker, både muslimer og ikke-muslimer i tankene, ikke minst mine medsøstre, sier hun.

BILDESPESIAL:Se bilder fra demonstrasjonen her

19-åringen tror demonstrasjonen vil bidra til å fjerne fordommer i de norske samfunnet.

– Det som skjedd i går var historisk. For første gang sto vi så mange sammen mot ekstremister og terror, uavhengig av religion og tro. Det tror jeg bidrar til å fjerne mange fordommer. Folk begynner å forstå at ikke alle er like, og at man ikke kan dømme alle etter det én person sier og gjør, forklarer Al-Hussaini.

Det var etter å ha sett VGTVs 42 minutter lange intervju med Profentens Ummah-talsmann Ubaydullah Hussain, at 19-åringen bestemte seg for å gjøre noe.

– Jeg tok initiativet til demonstrasjonen fordi jeg var lei av å bli dømt. Jeg har ikke samme ideer og prinsipper som de morderne vi demonstrer mot i dag. Den mannen snakket i 42 minutter – en masse løgn – og det fikk så mange muslimer til å bli sinte, at da bare måtte jeg gjøre noe, uttalte hun til VG mandag.

Dagen etterpå håper hun folk i Norge til å opprettholder engasjementet ved å være synlige.

– Det er viktig at folk kommer seg ut og ikke bare sitter hjemme og synser. Kom dere ut, utdann dere og si deres meninger. Gjør noe for det norske samfunnet, lyder oppfordringen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder