DØMT: Viggo Kristiansen ble dømt for Baneheia-drapene, men advokaten hans jobber med en mulig gjenopptakelse av saken. Foto: FRIDTJOF NYGAARD

Ingen nye DNA-spor fra Baneheia

Det skal ikke ha blitt funnet spor etter drapsdømte Viggo Kristiansen da sju år gamle DNA-ekstrakter ble undersøkt på et svensk laboratorium i mai, hevder Dagbladet.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Så vidt Dagbladet kjenner til, klarte ikke de svenske laborantene å finne annet enn DNA-spor fra de to drepte jentene.

- Jeg tar dette som et ytterligere bevis på hans uskyld, sier advokat Sigurd J. Klomsæt, som har jobbet med en mulig gjenopptakelse av Baneheia-saken ettersom hans klient Viggo Kristiansen hevder at han er uskyldig dømt.

Klomsæt mener at det ikke lenger kan være tvil om at ugjerningene i Baneheia ble gjennomført av Jan Helge Andersen alene.

199 reagensrør med DNA-ekstrakter ble funnet i en fryseboks hos Rettsmedisinsk institutt i mai i år. Instituttet trodde først at prøvene var destruert.

Tilsvarende ekstrakter ble analysert tidligere i år. Da fant man fullverdig DNA-profil av Jan Helge Andersen, men ingen spor av Kristiansen, som ble utpekt som hovedmannen under rettssaken. Det finnes dermed ingen tekniske bevis som knytter Kristiansen til åstedet for barnedrapene.

Torsdag kan Gjenopptakelseskommisjonen avgjøre om Viggo Kristiansen skal få prøvd forvaringsdommen på nytt, men det er ikke sikkert om kommisjonen rekker å ferdigbehandle saken.

Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) ble drept i Baneheia i Kristiansand 19. mai 2000 og funnet to dager senere. Viggo Kristiansen ble dømt til lovens strengeste straff, forvaring i inntil 21 år, mens medtiltalte Jan Helge Andersen ble dømt til fengsel i 19 år, for voldtekt og drap på de to jentene.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder