BEGERET FULLT: Er dette en kopi - eller er dette greit? Q-Meieriene, som produserer Skyr (til venstre), mener Fjordland og deres Yoplait (til høyre) har rappet designet på begeret. Foto:JAN PETTER LYNAU / FJORDLAND,

Q-Meieriene saksøker Fjordland for plagiat

Q-Meireriene: Grådig kjipt

Fjordland: Vi har ikke kopiert

Her ser du årsaken til at Q-Meieriene går til søksmål mot det Tine-eide meieriet Fjordland. De mener konkurrentens nye beger er en ren kopi.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Q-Meieriene står bak sitt eget produkt Skyr. Skyr-navnet og designen er beskyttet, men Q-Meieriene har ikke beskyttet selve begeret. Fjordland selger yoghurten Yoplait Double 0 % som kom på markedet med nytt beger 1. mai.

Q-Meieriene mener Fjordlands beger er en kopi av Skyr-begeret, skriver Dagens Næringsliv.

Q-Meieriene mener å kunne bevise at Fjordland har brutt bestemmelsene om etterligning og god forretningsskikk i markedsføringsloven.

- Grådig kjipt

– Vi har lagt ned en unik egeninnsats for å få fram Skyr og dette begeret og har klart å skaffe oss en posisjon i markedet. Så kopierer Fjordland oss og lanserer en åpenbar dobbeltgjenger. Forvekslingsfaren er stor, og dette er grådig kjipt, sier Q-Meierienes sjef Bent Myrdahl.

Q-Meierienes styreleder og Q-Meierienes eier Kavli Norges sjef Karl Johan Ingvaldsen mener Fjordland har snyltet.

Han sammenligner det med at noen har tatt en Zalo-flaske og fylt den med et annet oppvaskmiddel.

Fjordland avviser

Fjordland avviser kontant påstandene om å ha snyltet på konkurrenten.

– Det er utrolig trist at Q-Meieriene ønsker å gå til retten med denne saken. Vi har ikke vært i nærheten av å kopiere Q-Meieriene, sier Fjordland-sjef André Goebel.

Kommunikasjonssjef i Fjordland, Anne Marit Rødland, sier de ikke har hatt noen intensjoner om å etterligne andre.

- Vi har ingen intensjoner om å fremstå som Skyr. Yoplait er en yoghurt uten fett og tilsatt sukker, mens Skyr er et osteprodukt med høyt proteininnhold.

Hun avviser at de har rappet begrene til konkurrenten.

- Begre med buet form er vanlig å bruke internasjonalt på lettprodukter, så det finnes mange begre med buet form på markedet, sier Rødland.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder