MÅ SVARE: Justisminister Anders Anundsen har beklaget, men komitéleder i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, Martin Kolberg, mener det ikke er nok til å løse den omstridte asylbarn-saken. Foto:Jan Petter Lynau,VG

Kontrollkomiteen krever svar om asylbarn fra AnundsenTorsdag starter prosessen som kan ende med at justisminister Anders Anundsen (Frp) blir kalt inn på teppet til Stortingets vaktbikkje, kontroll- og konstitusjonskomiteen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Allerede før saken kommer opp under komiteens møte torsdag har komitéleder Martin Kolberg (Ap) fastslått at det er behov for å komme til bunns i den omstridte asylbarn-saken. Kolberg fastslår at justisministerens klare og utvetydige beklagelse i Stortinget tirsdag ikke er nok til at saken blir lagt død.

– Selv om statsråden nå har beklaget, er det behov for at vi som sitter i kontroll- og konstitusjonskomiteen stiller våre spørsmål for at vi skal komme helt til bunns i sakens innhold, sier komitéleder Martin Kolberg (Ap) til NTB.

VG mener:Anundsens asyl-ansvar

Det er på det rene, etter Anundsens redegjørelse i Stortinget tirsdag, at den asylpolitiske avtalen med KrF og Venstre ikke er blitt etterlevd ute i politiet. Men i Anundsens tilfelle kan det også være snakk om at Stortinget er blitt feilinformert.

Ved flere anledninger har statsråden forsikret Stortinget generelt og avtalepartnerne KrF og Venstre spesielt, om at nye politiske føringer i tråd med den asylpolitiske avtalen er kommunisert til politiet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder