NY AVTALE: Advokatfirmaet til Geir Lippestad har vokst kraftig etter 22. juli-saken. Foto: HELGE MIKALSEN
NY AVTALE: Advokatfirmaet til Geir Lippestad har vokst kraftig etter 22. juli-saken. Foto: HELGE MIKALSEN

Lippestad blir politiforsvarer

INNENRIKS

Advokat Geir Lippestad skal i fremtiden hjelpe politiansatte som har behov for juridisk bistand.

Publisert: Oppdatert: 30.01.14 10:28

Nylig undertegnet advokatfirmaet, som han eier sammen med Vibeke Hein Bæra, en avtale med fagforeningen Politiets Fellesforbund.

- Vi skal bistå med alle typer juridiske problemstillinger som medlemmene kan komme opp i, forteller Lippestad til VG.

Det inkluderer også forsvareroppdrag i tilfeller hvor polititjenestemenn blir tiltalt for straffbare forhold. Lippestad skal også bistå forbundet med foredragsvirksomhet.

- Politiets Fellesforbund og politiet går inn i en særdeles viktig tid. Det kommer til å bli veldig mye justispolitikk fremover. Politiets samfunnsoppdrag skal utformes. Her mener vi at Advokatfirmaet Lippestad har mye positivt å tilføre oss, uttaler leder Sigve Bolstad på Politiets Fellesforbunds nettsider.

Fagforeningen med 14.500 medlemmer har fra før avtaler med seks andre advokatfirmaer, som videreføres.

- Vi synes avtalen er spennende. Det er et stort forbund med mange medlemmer. Samtidig er fremtidens politi i støpeskjeen og det er gledelig at de ser en verdi av å ha oss med på laget i de diskusjonene, sier Lippestad til VG.

Omsetningen i advokatfirmaet har økt betydelig etter at terrordømte Anders Behring Breivik ba om å få Geir Lippestad som forsvarer etter massedrapene 22. juli i 2011. Det siste halvåret har de ansatt flere nye advokater.

Halvparten av de seks advokatene i selskapet, har bakgrunn fra politiet.

NRK meldte i forrige uke at sentrale personer i Arbeiderpartiet diskuterer om Geir Lippestad bør bli partiets ordførerkandidat i Oslo under valget i 2015.