Mulla Krekar samtykker til forlenget varetekt. Her fra et tidligere fengslingsmøte.
Mulla Krekar samtykker til forlenget varetekt. Her fra et tidligere fengslingsmøte. Foto:Frode Hansen,VG

Mulla Krekar samtykker til forlenget varetekt

  • Eira Lie Jor
Publisert: Oppdatert: 27.03.15 10:38

Del saken på:

Lenken er kopiert
INNENRIKS

Mulla Krekar samtykker til forlenget varetektsfengsling, men det må på ingen måte tolkes som om han erkjenner skyld etter siktelsen for drapstrusler, ifølge advokat Brynjar Meling.

Meling bekrefter overfor NTB fredag morgen at Krekar samtykker i fengsling og at politiets begjæring dermed blir behandlet som kontorforretning av Oslo tingrett. Mulla Krekar er siktet for å ha framsatt nye trusler, samt og for offentlig å ha oppfordret til straffbare handlinger i et intervju med NRK.

Erkjenner ikke skyld

I et annet TV-intervju uttalte han at han ville sende en gave til den som dreper en navngitt kurder, en mann Krekar tidligere er dømt for å ha truet på livet.

– Han er ikke enig i at han har begått noen ny straffbar handling, men ønsker heller å ta det i en hovedforhandling enn å få en summarisk behandling i et fengslingsmøte, sier Meling.

Krekar sitter i varetekt i Kongsvinger fengsel mens han etterforskes for å ha framsatt nye trusler.

Hovedforhandling til sommeren

Politiinspektør Vegard Rødås har tidligere uttalt at politiet vil holde ham fengslet fram til hovedforhandling i saken kommer opp for Oslo tingrett før sommeren.

– Aktor har gitt uttrykk for at saken så å si er ferdig etterforsket, så Krekar har tro på at saken kommer raskt opp for retten, sier Meling.

Krekar er dømt for de samme truslene tidligere og Meling mener derfor siktelsen mot ham denne gangen omfattes av forbudet mot dobbeltstraff.

Tidligere ble det bestemt at Krekar skulle flyttes til Kyrksæterøra i Sør-Trøndelag. Den avgjørelsen ble omgjort, og Krekar slipper å gjøre trønder av seg.

Denne artikkelen handler om