PASSER HUN(D) FOR DEG? Som på Tinder sveiper du bildene på skjermen enten til venstre eller høyre som en måte å si «ja» eller «nei».
PASSER HUN(D) FOR DEG? Som på Tinder sveiper du bildene på skjermen enten til venstre eller høyre som en måte å si «ja» eller «nei».

Voff! Tinder for hunder er her

INNENRIKS

Lei av se på bilder av mennesker? Nå finnes det Tinder for hunder.

Publisert:

Det var bare et spørsmål om tid før hundene også fikk en app, melder Time. BarkBuddy er navnet. Med undertittelen «Finn lodne single i ditt område», lokker appen med at den kobler deg med søte valper som trenger et hjem.

Appen fungerer som en Tinder for hunder, hvor du bruker tommelen for å vise din interesse for en ny firbeint venn. Men appen handler ikke om avl eller tvilsomme formål. Snarere dreier BarkBuddy seg om å matche hunder med mennesker som vil ta seg av dem, ifølge Time.

Som på Tinder sveiper du bildene på skjermen enten til venstre eller høyre som en måte å uttrykke «ja» eller «nei». Eller du kan trykke på «X» eller «hjerte»-knappen nederst for samme effekt, skriver techcrunch.com.

- Nå fokuserer vi på Canada og USA. Vi planlegger å få ut BarkBuddy på enkelte europeiske markeder senere i år, opplyser Chris O'Brien, kommunikasjonsdirektør i Bark & Co i en e-post til VG.

Bruker stedstjenester

Appen lar deg også angi mer spesifikt hva slags hund du leter etter før du setter i gang. Du kan filtrere for enten hann- eller hunnhunder, og filtrere etter alder, aktivitetsnivå og størrelse. BarkBuddy bruker deretter stedstjenester for å finne hvilke hunder som er tilgjengelige i ditt område, utdyper techcrunch.com.

- Faren er at man ikke får tilstrekkelig informasjon på forhånd. For eksempel hvorvidt hunden kan være hjemme alene, eller hvor godt den går overens med barn. Og at den opprinnelige eieren gjør seg utilgjengelig, og ikke kan bistå ny eier. Da er det ofte at den nye eieren tar kontakt med vår organisasjon, forteller Sindre Engen, styremedlem i Foreningen for omplassering av dyr.

Norsk app

I Norge reklamerer Hundeappen med at den er en komplett app for deg med hund. Her kan du finne hunder til omplassering fra dyrevernsorganisasjonen SPCA og omplasseringshjemmet Solplassen. Appen ble lansert i juli fjor, og har nå 17.000 brukere.

- Vi har laget en app som skal være for alle hundeeiere, også for dem som ønsker å få seg hund, sier Frida Torfjäll, webansvarlig hos Royal Canin. Leverandøren av hunde- og kattefôr står bak Hundeappen.

VG+: VGs Ingvill Dybfest Dahl har testet sjekke-appen for tobeinte single.

VG+: Stadig flere nordmenn bruker sjekke-appen Tinder. For Mari og Henrik ble det full klaff. Les deres historie.

Her kan du lese mer om