Kart

Kvinne omkom etter påkjørsel på E6 i Oslo - fører meldte seg

Kvinnelig sjåfør siktet

En kvinnelig sjåfør er pågrepet etter at en ung kvinne omkom i en påkjørsel ved Helsfyr i Oslo fredag morgen. Ulykkessjåføren forlot stedet etter ulykken, men meldte seg kort tid senere.

Eivind Lindkvist Johansen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Vi fikk melding klokken 05.52 om at en kvinne var påkjørt i nordgående løp på E6 ved Helsfyr. Hun ble erklært død av helsepersonell på stedet, sa operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo polidistrikt til VG like etter klokken 06.

Hendelsen førte til store trafikale problemer i området, men veien skal nå være ryddet og trafikken flyter godt, melder politiet.

I etterkant av dødsulykken var verken ulykkessjåfør eller bilen å finne.

– Bilen som kjørte på henne er ikke på stedet. Politiet jakter på sjåføren, så vi anmoder vedkommende om å melde seg, sa operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB klokka 6.20 fredag.

Fant bilskilt

På ulykkesstedet lå det derimot igjen et skilt med et registreringsnummer. Politiet fikk etter hvert kontakt med en kvinne.

– Vi fikk telefonisk kontakt med føreren av bilen, opplyser Pedersen.

Over telefon erkjente den kvinnelige sjåføren at hun hadde truffet noe med bilen da hun var på vei til jobb fredag morgen.

Det blir nå jobbet med å kartlegge hendelsesforløpet.

– Nå prøver vi å avklare om hun visste at hun kjørte på noen, eller om det var en misforståelse, sa operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til NTB like etter klokka 7.

En drøy time senere opplyser politiet at den kvinnelige sjåføren er siktet for å ha uaktsomt kjørt på en fotgjenger, hvor påkjørselen fikk fatale følger.

Har varslingsplikt

– Den første forklaringen var at hun hadde kjørt på noe som tilsvarte en søppelsekk, og at hun da valgte å ikke stoppe, sier Jøkling til NTB.

Samtidig etterforsker politiet om føreren har brutt loven ved å forlate stedet.

– Det er varslingsplikt om en kjører på noe i veibanen, og en bilfører har plikt til å stoppe.

Observert gående i veibanen

Krimvakta i Oslo opplyser samtidig overfor VG at andre bilister varslet politiet om at de hadde observert den omkomne gående midt i veibanen kort tid før ulykken.

Litt senere kom det inn melding om at én person hadde blitt påkjørt og lå i veibanen ved Helsfyr på E6. Ulykken skjedde i den nordgående trafikken. Alle nødetater ble sendt til stedet.

– Helsepersonell erklærte kvinnen død på stedet klokka 6.07, sa Pedersen til NTB.

I etterkant av ulykken dannet det seg lengre køer på stedet, hvor ett av kjørefeltene var stengt.

Ulykkesbilen skal hentes inn for tekniske undersøkelser. Politiet er relativt sikre på kvinnens identitet, men Krimvakta i Oslo opplyser overfor VG at det gjenstår noen undersøkelser før de kan være helt sikre.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder