BLÅBLÅ MILLIONER: Erna Solberg og Siv Jensens første budsjett støtter frivillige organisasjoner som arbeider med lindrende behandling og omsorg for barn ved livets slutt.Her er de to i Stortinget før presentasjonen av budsjettet fredag morgen. Foto: NTB SCANPIX

Mer til alvorlig syke barn

Arbeidet for alvorlig syke og døende barn får mer penger av den nye regjeringen. - Endelig kan vi jobbe målrettet med dette, sier Natasha Pedersen, leder i foreningen «Ja til lindrende enhet og omsorg for barn».

Artikkelen er over seks år gammel

Den blåblå regjeringen bevilger to millioner kroner til frivillige organisasjoner som arbeider med lindrende behandling og omsorg for barn ved livets slutt. Pengene skal brukes for få økt kunnskap og gi informasjon til familiene og barna.

- Vi er helt klart en budsjettvinner, sier Natasha Pedersen, leder i foreningen «Ja til lindrende enhet og omsorg for barn».
Hun mener at pengene til de alvorlig syke barna ikke hadde kommet uten et regjeringsskifte.

- FrP og Høyre foreslo dette i sine alternative budsjetter i sommer, mens det var helt fraværende i den avtroppende regjeringens budsjett. Det er de borgerlige partiene som har ønsket å lære om dette, sier Pedersen.

Hennes forening har i fire år arbeidet for økt kunnskap om hvordan man kan hjelpe alvorlig syke og døende barn, så vel som familiene deres.

VG Helg skriver i morgen om familien til Mikkel (14) som i årevis har vært dødssyk. Familien hans er en av flere tusen som sliter med å få den hjelpen de trenger for å gjøre avslutningen til sønnen best mulig.

- Dette er et helt nytt fagområdet som må defineres i norsk kontekst. Vårt arbeid har i stor grad vært basert på frivillig innsats. Nå ser jeg at det kan bli mulig å jobbe enda mere strukturert og målrettet enn vi har gjort tidligere, sier Pedersen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder