Mistenkt gjerningsmann pågrepet av brannvesenet

Mannen i 50-årene som mistenkes for å ha drept tre personer om bord på Valdresekspressen, ble pågrepet av brannmannskaper.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Redningsmannskapene rykket ut etter en melding om det de trodde var trafikkulykke klokken 17.35 ved Holsbruvatnet mellom Tyin og Årdal.

Brannvesenet var de første på åstedet - til det som viste seg å være et grufullt trippeldrap på Valdresekspressen på vei til Oslo.

- Når vi kommer frem, viser det seg at dette ikke bare var en trafikkulykke. Tre personer er meldt omkommet, og en ikke-etnisk norsk mann i 50-årene mistenkes for å ha drept dem, sier assisterende stabssjef ved Sogn og Fjordane politidistrikt, Odd Arve Solvåg til VG.

Brannmannskapene pågrep mannen før politiet kom til stedet.

- Han ble først tatt hånd om av brannvesenet, de var først på stedet. Omstendighetene rundt den pågripelsen kjenner jeg ikke. Vedkommende var bevæpnet med kniv, sier Solvåg.

Debrief

Brannmannskapene i Årdal var ved 20.30-tiden tilbake på brannstasjonen, hvor de får en debrief etter uttrykningen de var på tidligere mandag kveld.

- Det er politiet som uttaler seg om denne saken, sier overbefal Arne Kjos i brannvesenet til VG.

Mannen i 30-årene ble senere tatt hånd om av politiet.

- Oppdaget at han gikk med kniv

TV2 har snakket med mannen som først ankom stedet. Han forteller at han forsøkte å redde det han trodde var skadede etter en trafikkulykke.

- Bussen sto på kanten, så vi stoppet rett ved siden av og sprang ut, forteller mannen til TV 2.

Han forteller at en annen person kom til og sammen forsøkte de å få opp dørene.

- Det var umulig å få opp døren. Så oppdaget vi en mørkhudet person som gikk inne i bussen. Vi trodde først at han forsøkte å komme ut. Så oppdaget vi at han gikk rundt med kniv, og forsto at situasjonen var en helt annen, sier Leif.

Full beredskap

Politiet jobber nå med å få varslet alle de pårørende etter kapringen.

- Vi sikrer nå åstedet for å gjennomføre etterforskning. Vi er også i gang med å få varslet de pårørende og kommunene de er hjemmehørende, sier Solvåg.

Helse Førde er satt i rød beredskap. Klokken 19.45 var fem ambulanser og en luftambulanse på åstedet. En buss er også rekvirert for å kunne frakte eventuelle skadede personer fra åstedet.

- Vi har også satt i stand et psykososialt støtteteam fra Indre Sogn Psykiatrisenter, sier kommunikasjonssjef Terje Ulvedal i Helse Førde.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder