SELGER: Hval sjokolade og sjokoladegründer Rune Forsberg (t.h), her med produksjonssjef Jon Gunnar Johannessen (t.v), ser endelig ut til å ta av etter å ha slitt med innpass på det norske sjokolademarkedet. Etter tirsdagens Brennpunkt-dokumentar begynner salget å ta seg opp for den lille sjokoladefabrikken i Sandefjord. Foto:Jon Hauge,Aftenposten

Sjoko-sjokk: Hvals sjokolade med braksalg

Fått tusenvis av Facebook-følgere og hundrevis av kundemail

Sjokoladegründer: – Det koker!

Før måtte sjokoladegründer Rune Forsberg og Hvals sjokoladefabrikk kaste tonnevis med marsipan. Nå koker det endelig i kjelene til Sandefjord-fabrikken igjen.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det var i en Brennpunkt-dokumentar tirsdag at sjokoladegründeren fortalte om utfordringene med å få innpass på det norske sjokolademarkedet.

Døgnet etter dokumentaren, som samlet 600.000 TV-tittere, har Hvals sjokoladefabrikk badet i henvendelser fra sjokladesultne kunder.

– Det koker! Siden vi åpnet i går klokken 15 så var det 58 ordre etter et par timer, noe som var supert. Nå er det passert 1.200 ordre, sier Forsberg i en e-post til VG.

LES OGSÅ: – Ikke dropp sjokoladen

Til Sandefjord Blad fortalte Rune Forsberg om gangen de måtte skrote 15 tonn julemarsipan, fordi Nidar og NorgesGruppen ikke ble enige om betaling for hylleplass.

Sjokoladestøtte

Ifølge Dagligvarehandelen hadde butikken i Sandefjord hatt kø hele dagen torsdag.

Kokt har det også gjort på sosiale medier (ekstern lenke), hvor det bobler over av støtteerklæringer til sjokoladefabrikken.

Et døgn etter at programmet ble sendt hadde bedriften fått tusenvis av følgere på Facebook. Forsberg forteller til VG at antallet følgere har økt fra 700 til 8.400 følgere på kort tid.

LES OGSÅ: Sjokolade godt for tennene

– Nettsidene våre har hatt stor pågang, og vi måtte sette på en ekstra server. Og snart må vi sette på en til, sier Forsberg.

Hyret inn ekstrahjelp

Men best av alt, de selger endelig sjokolade igjen. Fabrikkens nye nettsider har spesielt opplevd stor pågang.

I går måtte butikken hyre inn to ekstrahjelpere som sto og ekspederte hele dagen, skriver Dagligvarehandelen.

– Uten noen form for markedsføring, så solgte vi over hundre esker med sjokolade bare den første timen nettbutikken holdt åpent, sier han til nettstedet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder