PÅ FRIFOT: Politiet i Oslo har foreløpig ikke pågrepet noen etter nattens voldtekt på russetreffet ved Tryvann. Dette bildet er tatt i forbindelse med innslippet før gårsdagens arrangement startet. Foto:tipser.no,

Politiet etterforsker voldtekt på Tryvann og i Tønsberg

Politiet har startet etterforskning etter at en ung kvinne som deltok på russetreffet på Tryvann natt til 1. mai, anmeldte en voldtekt. Noen timer senere anmeldte en annen russ en ny voldtekt i Tønsberg.

  • David Bach
  • Eivind Lindkvist Johansen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Det har vært en situasjon hvor en fornærmet har anmeldt en voldtekt. Hun ble kjørt til legevakt. Vi har sikret spor og er både på Tryvann og på legevakten med patruljer, sier operasjonsleder Rune Ullsand i Oslo politidistrikt til NTB.

Kriminalvakten rykket ut etter at de fikk melding om voldtekten klokken 01.32 natt til fredag.

– Vi har foreløpig ikke pågrepet noen mistenkte, men mer om hendelsen har vi foreløpig ikke. Saken blir etterforsket, sier Ullsand.

Voldtektsmelding i Tønsberg

Også i Tønsberg etterforsker politiet en voldtekt.

Vestfold politidistrikt skriver på Twitter at en 19 år gammel kvinnelig russ har tatt kontakt med legevakten og fortalt at hun er blitt voldtatt på et område hvor flere russ var samlet. Politiet ble varslet om hendelsen i 02.30-tiden.

Operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud opplyser overfor VG at voldtekten har skjedd i et friluftsområde like ved Tønsberg sentrum. Området er nå sperret av i påvente av tekniske undersøkelser.

En 18 år gammel mann ble kort tid senere pågrepet på stedet og mistenkt for forholdet. Saken etterforskes videre på dagtid, skriver politiet videre.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder