ERSTATTER: Berit Reiss-Andersen er valgt inn for Sissel Rønbeck i Nobelkomiteen. FOTO: Janne Møller-Hansen/ VG
ERSTATTER: Berit Reiss-Andersen er valgt inn for Sissel Rønbeck i Nobelkomiteen. FOTO: Janne Møller-Hansen/ VG

Berit Reiss-Andersen inn i Nobelkomiteen

INNENRIKS

Berit Reiss-Andersen (57) skal erstatte Sissel Rønbeck (61) i Nobelkomiteen. Det er første gang på 30 år at Arbeiderpartiet velger et medlem til komiteen som står utenfor sentrale parti- eller LO-organer.

Publisert:

Berit Reiss-Andersen er leder i Advokatforeningen og tidligere statssekretær i Justisdepartementet. Hun erstatter Sissel Rønbeck, som har sittet i komiteen i 18 år, skriver Dagens Næringsliv.

- Reiss-Andersen er en person med politisk og personlig integritet og som er svært dyktig. Hun har en tydelig forankring i norsk politikk, som er en viktig kvalifikasjon, sier Arbeiderpartiets parlamentariske leder Helga Pedersen.
Forslaget om Reiss-Andersen kom fra partiledelsen og ble banket gjennom på Aps gruppemøte onsdag.

Frp kunne ha byttet ut sitt medlem i komiteen nå, men de har valgt å gjenoppnevne Inger Marie Ytterhorn (70) for en ny periode.

Helga Pedersen erkjenner at debatten rundt sammensetningen av Nobelkomiteen har påvirket beslutningen om å oppnevne Reiss-Andersen.

- Det er momenter vi har hatt med oss i diskusjonen av de aktuelle kandidatene. Å ha forankring i norsk politikk er en god kvalifikasjon. Erfaringer utover dette er selvsagt også en styrke, sier hun.

Her kan du lese mer om