• Rullestolbruker Sander ble nektet hjelp på bussen

  Sander Pettersen (17) har flere ganger opplevd å bli stående igjen forlatt på bussholdeplassen. – Det har gått så langt at han ikke lenger ønsker å ta bussen, sier moren.

  Publisert 17. oktober, kl. 19:46

 • Pettersen er født med ryggmargsbrokk og er derfor avhengig av rullestol. Han har flere ganger det siste halvåret opplevd å bli nektet om bord bussen.

  – Bussjåførene begrunner dette med at de ikke kan feste rullestolen hans og ta på hjelpemidler på grunn av smittevern, forteller mamma Janne Rognlien Stensrud (39) til VG.

 • Onsdag denne uken skulle Sander og støttekontakten ta bussen hjem fra kino. Da Sander spurte bussjåføren om han kunne ta ut rampen, fikk han som svar at det ikke var mulig, forteller han.

  Saken ble først omtalt av TV 2.

 • Pressevakt i Ruter, Øystein Dahl Johansen skriver til VG at de tar hendelsen alvorlig.

  – Ut fra det som er beskrevet, mener vi at dette er et brudd på våre rutiner. Vi vil ta det opp med den aktuelle operatøren, skriver han.

  Samtidig er kollektivtrafikken inne i en ekstra krevende tid på grunn av smittevernet, minner kollektivselskapet om.

 • Mamma Janne sier til VG at det ikke er første gang sønnen har opplevd ubehagelige episoder i forbindelse med bussturer. Hun har sendt klagebrev til kollektivselskapet, hvor hun forteller om hendelsen.