LOJALE VELGERE: Frp med Siv Jensen i spissen går frem på ny måling.
LOJALE VELGERE: Frp med Siv Jensen i spissen går frem på ny måling. Foto: Eskil Wie Furunes , VG

Frp går frem på måling

INNENRIKS

Fremskrittspartiet har nå større tillit blant sine velgere enn nærmest alle andre partier.

  • NTB
Publisert:

Fremskrittspartiet ender på 18 prosents oppslutning på NRKs meningsmåling for februar, en fremgang på 1,7 prosentpoeng.

Høyre får 25,1 prosent, fram 0,1 og Fremskrittspartiet 18 prosent, en fremgang på 1,7 prosentpoeng på Norstats februarmåling for NRK.

Les også: Ny velger-nedtur for Ap-Jonas

VG skrev i begynnelsen av februar om Arbeiderpartiet, som fikk nok en nedtur på januarmålingen fra InFacts partibarometre for VG. På ett år hadde partiet dermed mistet hver femte velger. I den nye målingen går derimot partiet fram 2,7 prosentpoeng, til 32,4 prosent.

SV er taperen

På NRKs måling ligger Sosialistisk Venstreparti under sperregrensen med 3 prosents oppslutning, en tilbakegang på 1,3 prosent sammenlignet med januarmålingen.

Målingen er gjort etter at SV-leder Audun Lysbakken hamret løs mot det rødgrønne samarbeidet, som han har sagt han ønsker å frigjøre seg fra.

Fikk du med deg? Frp kraftig frem på ny måling

For de andre partiene er det bare mindre endringer. KrF får 5,5 prosent (-0,1), Senterpartiet 5,8 (-0,7), Venstre 4,2 (-0,8) og MDG 4,4 prosent (+0,2).

Fire av de fem små partiene tilhører asylopposisjonen på Stortinget, noe de ikke får uttelling for og KrF-leder Knut Arild Hareide tror flyktningdebatten spiller inn. Han mener KrF trenger å få vist en annen side av seg selv.

– Mange ser KrFs gode hjerte i den debatten, men vi må også få fram at vi har en helhetlig politikk, sier han til Bergens Tidende.

Feilmarginen på målingen er inntil 3,5 prosent og høyest for de største partiene. (©NTB)

Her kan du lese mer om