Norwegian har også i år problemer i starten av fellesferien. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Flere hundre nordmenn rammet av Norwegian-kanselleringer

Norwegian har hatt mangel på besetning i helgen, og selskapet kan ikke love at flere fly ikke blir kansellert.

  • NTB
Publisert:
Artikkelen er over fem år gammel

– Vi skal gjøre alt vi kan for å operere i henhold til ruteplanen, men vi kan ikke utelukke uregelmessigheter siden vi også har noen følgeforsinkelser fra helgen, skriver presseansvarlig Daniel Kirchhoff i Norwegian i en epost til NTB mandag morgen.

Ifølge NRK er flere hundre nordmenn blitt rammet i løpet av helgen, flere av dem på flyplasser i utlandet. Andre har blitt sittende fast i Norge og har ikke kommet seg av gårde på ferie.

– Vi skal gjøre det vi kan for å få passasjerene fram til reisemålet, men vi opplever dessverre at det på mange ruter er veldig vanskelig å finne alternativ transport. Vi prøver både å finne muligheter i eget nettverk og ser på billetter hos andre selskaper. I flere tilfeller har vi også oppfordret passasjerer til å se om de kan finne alternativ transport på egen hånd, sier Kirchhoff.

Norwegian beklager

Ifølge Avinors oversikt ble Norwegians avgang fra Haugesund til Oslo klokka 6.30 mandag kansellert, men utover dette ser flygingene foreløpig ut til å gå som normalt mandag.

– Dersom det skulle oppstå forsinkelser eller kanselleringer, vil passasjerer få direkte beskjed så fort som mulig. Vi vil gjøre alt vi kan for at færrest mulig blir berørt. Igjen beklager vi overfor de berørte passasjerene, samtidig som vi fullt ut forstår frustrasjonen deres, sier Kirchhoff.

Skolekorps berørt

Søndag ble seks flygninger fra Gardermoen innstilt. Blant dem som ble rammet var Minde skoles musikkorps, som skulle til Berlin søndag kveld. I stedet måtte de overnatte på hotell og deler av programmet ble avlyst.

– Vi har planlagt 60-års jubileumstur i tre år. Utallige dugnadstimer og mye arbeid med planlegging er lagt ned. Dette er ufattelig trist, sier dirigent Berit Skorpen til Bergensavisen.

MÅTTE VENTE: 29 barn mellom ni og 19 år fikk jubileumsturen til Berlin ødelagt da Norwegian kansellerte flyet søndag kveld.

Et annet skolekorps, Tenor fra Indre Østfold, måtte skrinlegge hele sin tur til Genève i Sveits da flyvningen ble kansellert søndag morgen, skriver NRK.

I fjor måtte Norwegian kansellere 18 flyvninger den første helgen i juli. Til sammen ble mellom 4000 og 5000 passasjerer rammet.


Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no