TROLIG PÅ VEI INN: Anniken Hauglie er ifølge VGs opplysninger Robert Erikssons arvtager i Arbeids- og sosialdepartementet. Foto: Helge Mikalsen ,

Anniken Hauglie pekes ut som ny Nav-minister

Ifølge VGs opplysninger ligger Anniken Hauglie (43) an til å ta over etter Robert Eriksson (Frp).

Artikkelen er over fire år gammel

Anniken Hauglie (H) var frem til september skolebyråd i Oslo. Hun er gift og har to barn med statssekretær Lars Jacob Hiim i NHD.

Mandag kunne VG avsløre at Solberg-regjeringen planla en ny regjeringsrokade, som innebærer at Høyre og Frp bytter noen departementer seg imellom. Det verserer rykter om hvem som byttes ut, og hvem som blir sittende, og ingenting er foreløpig bekreftet.

Siden regjeringsskiftet i 2013 er det Robert Eriksson (Frp) som har sittet som øverste statsråd i Arbeids- og sosialdepartementet.

Etter hva VG erfarer er Frp-politikeren ferdig som arbeidsminister.

Hauglie har lang fartstid i politikken og i Høyre, og har blant annet tidligere arbeidet som politisk rådgiver for Akershus Høyre, og har vært politisk rådgiver for sosialministeren i Bondevik II-regjeringen. Hun har også jobbet som helsepolitisk rådgiver og sosialpolitisk rådgiver i Høyres stortingsgruppe.

Hauglies mann, Lars Jacob Hiim, er for tiden statssekretær i Næringsdepartementet, og har fungert som Monica Mælands høyre hånd. Etter det VG er kjent med, mister ikke Mæland sin plass i regjeringen etter endringene som blir lagt frem onsdag.

Før Hiim overtok rollen som statssekretær, var han avdelingsdirektør for arbeidsliv i NHO.

Spekulasjoner i 2013

Da det i oktober 2013 ble klart hvem som ble representanter i Oslo byråd - kun en dag før Erna Solberg la frem sin første regjeringskabal som statsminister - var den den tidligere byråden var et hett navn i spekulasjonene. I stedet for ministerpost den gang, tok Hauglie over som skolebyråd, etter tidligere å ha vært byråd for helse og sosiale tjenester.

Les også: Erna planlegger regjeringsrokade onsdag

Under valgkampen i 2015, før det ble kjent at Hauglie ikke fikk fortsette i Oslo byråd, fikk hun spørsmål om hva hun skulle gjøre videre.

– Aner ikke. Jeg har ingen plan B. Men noe må jeg vel kunne brukes til. Jeg går for å være en sånn all round-politiker. Jeg har vært innom flere fagfelt, og jeg har vært på rett sted til rett tid. Når toget har stoppet, har jeg mannet meg opp og hoppet på, sier hun i intervjuet med Side2.

Havnet i ulykke

Den profilerte skolebyråden Hauglie var i august på fire ukers sommerferie, og havnet da i isolat etter en stygg ulykke i Thailand.

Der var hun sammen med mannen sin Lars Jacob Hiim og barna Oskar og Kristina. Hun ble i den forbindelse operert for store skader i det venstre beinet.

FAMILIEFERIE: Dette bildet ble tatt av Anniken Hauglie, mannen Lars Jacob Hiim og barna Oskar og Kristina, dagen før ulykken i Thailand. Foto: PRIVAT ,

Les mer: Dette vet vi om regjeringskabalen

Kilder opplyser til VG tirsdag at Frps nestleder Per Sandberg vil overta posten som fiskeriminister, etter nåværende Elisabeth Aspaker (H). I tillegg bekrefter sentrale kilder til VG at Thorhild Widvey (H) er ferdig som kulturminister, og blir erstattet av partifellen Linda Hofstad Helleland.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder