Kart

Bussjåfør promillekjørte med barn i baksetet

(VG Nett) Kvelden før han skulle på jobb drakk han fem til seks øl og tre drinker. Dagen derpå gikk han på jobb og kjørte 12 skoleelever til skolen.

Sissel Kruse Larsen
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Den godt voksne bussjåføren ble i Dalane tingrett dømt til 21 dager i fengsel, samt til å betale 26.000 kroner i bot. Han mistet også førerkortet i 12 måneder, og må avlegge ny førerprøve for å få sette seg bak rattet igjen.

Om kvelden den 23. oktober i 2011 hadde bussjåføren drukket fem til seks halvlitere med øl og tre drinker med vodka før han gikk hjem og la seg for å sove.

Neste morgen, den 24. oktober, sto han opp klokken 06.00, drakk kaffe og dro en time etter på jobb som taxisjåfør i Egersund.

Klokken 07.35 kjørte mannen en taxibuss på den 7 til 8 kilometer lange strekningen fra sentrum av Egersund til Hellvik. Der tok han 12 barneskoleelever om bord.

Etter at skoleelevene var kjørt på skolen, fikk mannen en ny tur med to voksne og ett barn som skulle til en barnehage i Egersund.

Etter denne turen parkerte mannen bilen på en bensinstasjon, og ble der bedt av politiet om å avgi blåseprøve. Etter at denne ga positivt utslag ble han tatt med til politistasjonen for å avgi blodprøve som viste at promillen var på 0,52.

Mannen forklarte i retten at han kvelden før promillekjøringen visste at han skulle på jobb dagen etter, men ikke at han skulle kjøre skolebussen. Han var sikker på at alkoholen han inntok var forbrent i kroppen neste dag. Ingen kom til skade under kjøringen.

Mannen har erklært seg straffskyldig.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder