FEILOPERERT: Lillian Olsen ble kreftoperert på Nordlandssykehuset i Bodø uten at hun hadde kreft. Nå har klinikksjefen ved kirurgisk og ortopedisk klinikk ved sykehuset gått av. Foto: Terje Mortensen /VG Foto:
FEILOPERERT: Lillian Olsen ble kreftoperert på Nordlandssykehuset i Bodø uten at hun hadde kreft. Nå har klinikksjefen ved kirurgisk og ortopedisk klinikk ved sykehuset gått av. Foto: Terje Mortensen /VG Foto:

Klinikksjef ved Nordlandssykehuset går av

INNENRIKS

(VG Nett) Klinikksjef Hans T. Kvig Rydningen går av som følge av feilbehandlingene ved Nordlandssykehuset.

Publisert: Oppdatert: 28.06.10 15:42

- Det er i overensstemmelse med direktøren og den kjennskap man har fått til at klinikksjefen kjente til disse operasjonene og da er det uforenelig at han fortsatt fungerer som klinikksjef, sier Randi Angelsen, informasjonssjef ved Nordlandssykehuset, til VG Nett.

Klinikksjefen, som var sjef for kirurgisk og ortopedisk klinikk, er fremdeles ansatt ved sykehuset, men er nå i permisjon. Når han kommer tilbake vil han få andre oppgaver enn tidligere.

- Tar saken på største alvor

- Disse beslutningene er et uttrykk for at vi tar denne saken på største alvor og gjør det vi kan for å gjenopprette tilliten til Nordlandssykehuset, sier sykehusets direktør Eivind Solheim i en pressemelding.

Lørdag avslørte VG at sykehuset i Bodø er under granskning for 16 operasjoner som ikke skulle ha blitt utført.

En av de feilopererte er Lillian Olsen (61) som ble feilaktig operert for kreft i bukspyttkjertelen. Operasjonen holdt på å koste henne livet. Helse - og omsorgsminsiter Anne-Grethe Strøm-Erichsen har sagt at hun ikke utelukker at de to legene som har uført operasjonene fratas autorisasjonen.

BAKGRUNN:Leger fjernet friske organer

Tar kontakt med 13 pasienter

Sykehuset sier nå at de vil ta kontakt med de 13 pasientene som er operert utenfor retningslinjene for funksjonsdeling i Helse Nord.

- I denne saken vil vi gjøre alt vi kan for å ivareta pasientene. Derfor tilbyr vi den enkelte pasient en full gjennomgang av sitt sykdomsforløp, sier Solheim.

LES OGSÅ:Vil orientere Stortinget

- Vi vil også tilby gjennomgang ved annet sykehus, slik at pasientene kan sikres en «second opinion» hos annen spesialist dersom pasienten ønsker dette, sier Solheim i pressemeldingen.

Han legger til at en konklusjon fra Helsetilsynet vil være viktig for å å få en løsning i saken.

- Hva som vil skje med min stilling, er det opp til styret i Nordlandssykehuset å avgjøre, legger Solheim til.

Informasjonssjef Angelsen sier til VG Nett at de nå også vil jobbe med å få på plass en ny person i ledelsen.