Raja: - Verste stemplingen av muslimske kvinner jeg har sett i Norge

Venstrepolitiker Abid Raja holdt appell forran stortinget under demonstrasjonen mot IS. Nå langer han ut mot Hege Storhaugs kronikk. Foto:Torstein Bøe,NTB scanpix

Refser Storhaug etter Faten-kritikk

Venstrepolitiker Abid Raja går hardt ut mot Hege Storhaugs kronikk. – Faten fortjener samfunnets takk, ikke samfunnets kjeft, mener han.

 • Camilla Bergland

Artikkelen er over fem år gammel

Faten Mahdi Al-Hussaini (19) har vært hyllet som den store helten etter demonstrasjonen mot IS i Oslo. Men i en kronikk, publisert av Dagbladet, reagerer Hege Storhaug (52) fra det islamkritiske nettstedet Human Rights Service, på hyllesten.

Med tittelen, «Skal vi ta tak i hjernevasken?», kaller hun Tauheed, moskeen Faten er aktiv i, for ekstrem og setter spørsmålstegn ved hijaben hennes.

Nå tar Venstrepolitiker, Abid Raja (38), Al-Hussaini i forsvar og langer ut mot Storhaugs kronikk.

– Storhaug har et etnosentrisk menneskesyn, og jeg reagerer veldig på at hun drar frem dette med hijaben. Hun prøver å få frem at alle som går med hijab er fundamentalister, og det er den verste stemplingen av muslimske kvinner jeg har sett i Norge. Dette bør hun umiddelbart beklage, sier han.

Mobber unge muslimer

Raja mener Storhaug mobber unge muslimer til taushet.

-Vi som har vært i denne samfunnsdebatten i snart 20 år, vet at Hege Storhaugs mantra er å skape fiendebilder av muslimer. Hun er uttalt motstander av innvandring, muslimer og islam og mobber unge muslimer til taushet, sier Raja og legger til:

– Kritikken er helt på trynet. Den sverten en heltinne på 19 år, hijaben som klesplagg, og en hel menighet. Dette handler ene og alene om Storhaugs fiendebilde.

Hege Storhaug mener Faten ikke er en bra helt, og mener norsk ungdom fortjener bedre. Foto: PRIVAT,

– Ingenting med rase å gjøre

Til VG sier Storhaug at hun fortsatt står for det hun har skrevet, og mener Raja må dokumentere sine påstander som er rettet direkte mot henne.

– Typisk bygger Raja opp falske bilder ved udokumenterte og kyniske påstander, og går til angrep på disse. Opptattheten av rase lever i beste velgående i Rajas hode, og ikke i mitt.

– I kronikken stiller jeg spørsmål ved heltestatusen som denne kvinnen nå har fått. Vi dokumenterer at hun er aktivt medlem i den kanskje aller mest ekstreme shiamoskeen i Norge, der despoten Ayatollah Khomeini er det ideologiske forbildet. Er ikke det problematisk? Hun har også postet lite hyggelig meldinger på Facebook, som at muslimer ikke skal ha ikke-muslimske venner. Derfor mener vi at hun ikke fortjener denne heltestatusen som nå er tegnet av henne.

Etter å ha blitt konfrontert fra ulikt hold med tidligere uttalelser og innlegg i sosiale medier gikk Faten i går kveld også ut med en beklagelse på sin åpne Facebook-profil.

– Jeg vil beklage til alle som har blitt såret av gamle likes som jeg har satt på noen innlegg eller kommentarer. Her har dere en 19-åring som har gjort feil før, står for det jeg har gjort, og har vært litt uheldig med måten jeg uttalte meg på før, skriver hun i innlegget på Facebook.

Hun la også ut en beklagelse på Twitter.

Vil ha sekulære frihetsstemmer

– Hege Storhaug, Raja kritiserer ditt fokus på bekledningen til Faten, og mener du mobber unge muslimer til taushet. Hva mener du om det?

– Vi vet ikke motivene bak de fleste kvinners bruk av hijab. Noen fremstår som ideologiske fanebærere for fundamentalister, men så har man også dokumentert at en god del blir tvunget inn i det av familien og omgivelsene. Når det kommer til mobbingen vil jeg si følgende: Al-Husseini er voksen og fremstår med verdivalg i strid med vårt verdigrunnlag. Å tie, ville være ikke å likebehandle henne, altså å degradere henne. Problemet nå er at media har kjørt henne frem som en helt for norsk ungdom. Det våre unge trenger er sekulære frihetsstemmer fra islamske miljø, sier Storhaug.

Til VG sa Al-Hussaini i går at hun ble opprørt da hun leste Storhaugs kronikk.

– Hege Storhaug skriver at hun reagerte på den stramme hijaben min. Det er mitt valg om jeg strammer eller løsner den, sier 19-åringen til VG.

Les også

 1. - Dere følger ikke islam. Dere følger djevelen!

  Faten Mehdi Al-Hussaini er svært glad for oppmøtet på kveldens demonstrasjon i Oslo - og svært sint på IS og deres…
 2. Slik svarer Faten (19) på anklager om ekstremisme

  Siden mandag har Faten Mahdi Al-Hussaini (19) blitt hyllet i alle kanaler. I dag kom kritikken.
 3. Demonstrerte mot IS

  Mange mennesker var mandag samlet på Grønland i Oslo for å demonstrere mot IS og deres støttespillere.
 4. Venter tusener i demo mot IS og Profetens Ummah

  – Profetens Ummah har fått lov til å snakke altfor lenge, sier talsperson for demonstrasjonen, Yousuf Gilani.
 5. Stor støtte til Faten (19) etter appell mot IS-terroristene: – Svarte på støttemeldinger til klokken fire i natt

  Etter talen under demonstrasjonen mot IS mandag, har støttemeldingene strømmet inn til Faten Mehdi al-Hussaini (19).
 6. Kommentar: Historisk norsk øyeblikk

  Jeg trodde aldri det ville komme, vendepunktet i kampen mot ekstremisme.

Mer om

 1. Islam i Norge

Flere artikler

 1. Slik svarer Faten (19) på anklager om ekstremisme

 2. Faten: – Hagens islam-uttalelser styrker hans fiender

 3. Stans statsstøtten til HRS nå!

 4. Hvorfor gikk ikke alarmen i VG?

 5. Pluss content

  Hun rørte Norge til tårer: Historien om Faten (19)

 6. Islam-debatten ødelagt etter 22. juli

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder