FUNNSTEDET: Onsdag ble Atle Fjerstad (61) funnet død i dette huset i Snåsa sentrum. Fredag ble hans kone siktet for dødsfallet, og lørdag ble hun funnet død på glattsellen på Steinskjer politistasjon. Foto: BJØRN TORE NESS, NAMDALSAVISA, NTB SCANPIX

FUNNSTEDET: Onsdag ble Atle Fjerstad (61) funnet død i dette huset i Snåsa sentrum. Fredag ble hans kone siktet for dødsfallet, og lørdag ble hun funnet død på glattsellen på Steinskjer politistasjon. Foto: BJØRN TORE NESS, NAMDALSAVISA, NTB SCANPIX

Politiet rakk aldri å avhøre kvinnen før hun døde

Dødsfall fortsatt et mysterium ** Politiet går dør til dør ** Slo alarm etter tips

(VG Nett) Politiet fikk ikke avhørt den siktede kvinnen før hun ble funnet død på glattcellen i Steinkjer tidlig lørdag.

  • Kristine Hellem Aanstad
  • Eric B. Utheim
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Kvinnen ble arrestert og satt i varetekt fredag, siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, mot sin mann, Atle Fjerstad (61). Lørdag ble hun funnet død på cella.

Den lokale Arbeiderparti-politikeren ble funnet død onsdag, i ekteparets felles hjem i Snåsa sentrum.

- Det stemmer at vi ikke fikk avhørt kvinnen. Det ble oppnevnt en advokat for siktede og de to hadde samtaler sammen fredag kveld, opplyser Arnstein Wagnild, som er lensmann i Snåsa, til VG Nett.

Politiet ville derfor vente med å avhøre henne til dagen etter.

Legetilsyn

Han opplyser og at kvinnen fikk umiddelbart legetilsyn etter at hun ble pågrepet fredag i Snåsa.

- Konklusjonen til legen var at hun kunne transporteres til Steinkjer uten legebistand. Soningen på cellen var ikke et tema for oss der og da.

Den døde kvinnen var også et sentralt vitne i saken, og derfor er nå Kripos koplet inn for å hjelpe til.

- Vi er nå supplert av tre tekniske etterforskere som jobber på åstedet, og i tillegg har vi to taktiske som hjelper til med avhør i saken. Siden kvinnen nå er død har vi en større utfordring enn vi først forutså, sier Wagnild.

To monitorer

Et overvåkningskamera filmet cellen hvor kvinnen befant seg kontinuerlig, og sendt bildet videre til minst to andre skjermer som politiet kunne følge med på.

- Etter det jeg kjenner til er det både en skjerm på politiets operasjonssentral og mannskapsrommet, sier Terje Aas i Spesialenheten i politisaker til VG Nett.

Aas opplyser at de avventer den endelige åstedsrapporten før de får klarhet i om det er noen områder i cellen som overvåkningskameraet ikke fanger opp.

- Vi har ikke hatt tid til å gå igjennom alle bildene fra overvåkningskameraet. Mandag vil vi bruke mye tid på det og på å gå gjennom avhørene vi har gjort av tjenestemannskapet som var på jobb på det aktuelle tidspunktet.

Spesialenheten også avhørt helsepersonell som kom til da kvinnen ble funnet under inspeksjonen på cellen klokken 06.23 lørdag morgen.

Slo alarm etter tips

Politiet trodde først at 61-åringen hadde omkommet av naturlige årsaker, men dagen etter dødsfallet fikk politiet likevel mistanke om noe kriminelt etter at de mottok tips fra andre personer i saken, skriver Trønder-Avisa.

- Etter hvert utover torsdag fikk popltiiet øvrige opplysninger i saken som gjorde at alvorlighetsgraden i saken økte, sier Jørgen Aunet, som er politiadvokat til avisen.

Det skal være på bakgrunn av dette tipset at politiet begjærte rettslig obduksjon av mannen.

Dør til dør

Det er fortsatt et mysterium for politiet hva som skjedde før 61-åringen ble funnet død i hjemmet sitt.

- Vi fortsetter å innhente info. Det står igjen en rekke vitneavhør, og vi skal også gjennomføre en dør-til-dør-aksjon, sa lensmann i Namsos, Stein Erik Granli på en pressekonferanse søndag ettermiddag, melder NTB.

- Vi er opptatt av å komme til bunns i saken. Vi er i en tidlig etterforskningsfase og er opptatt av å få mest mulig informasjon om saken slik at vi kan oppklare hva som har skjedd, sier Granli.

Pårørende følges tett

Kommunens krisestab og psykososiale kriseteam viderefører oppfølgingen av pårørende og andre berørte etter ekteparets bortgang.

nettsiden deres opplyser de at de har en nært samarbeid med nødvendige eksterne bistandsressurser, herunder BUP, og at kriseapparatet vil være i funksjon så lenge det anses som nødvendig.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder