I USTAND: DAB-nettet har vært nede over store deler av landet i kveld. Bildet er fra arkivet. Foto: Helge Mikalsen VG

DAB-trøbbel rammet store deler av landet

Kun én uke etter at FM-nettet ble slukket i Nordland, førte fiberkabelbrudd til problemer med DAB-nettet i store deler av landet.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Feilen gjelder kun små stasjoner som er fordelt rundt omkring i landet, bortsett fra Oslo og Akershus. Det er kun fem prosent av befolkningen som rammes av dette, sier pressekontakt Ingrid Dietrichson i Norkring til VG.

Like før midnatt opplyser hun imidlertid at feilen er rettet og at nettet er oppe igjen.

– P4s FM-nett var nede over hele landet i samme tidsperiode og av samme årsak, sier Ole Jørgen Torvmark, daglig leder for Digitalradio Norge AS.

Mobilproblemer i Oppland

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet bekreftet tidligere onsdag kveld at det var fiberbrudd i Oslo-området og et i Oppland.

– I Oppland går det utover bredbånd og mobil, mens det er problemer med DAB-nettet over hele landet, sa assisterende direktør Elisabeth Aarsæther til VG.

Norkring-direktør Torbjørn Ø. Teigen sier i en pressemelding at hendelsen er sterkt beklagelig og sier selskapet vil ha en grundig gjennomgang for å prøve å hindre at lignende situasjoner oppstår igjen.

Slukket FM-nettet i forrige uke

Politiet i Salten skrev onsdag kveld i en Twitter-melding at distriktet er uten DAB-dekning. Politidistriktet dekker Nordland, hvor FM-nettet ble slukket i forrige uke.

Slukkingen av FM-nettet som etter hvert skal omfatte hele landet har vakt stor internasjonal interesse, og skapte opphetet debatt i Stortinget før jul.

Frp endte da med å stemme mot sin egen regjering for å få til en utsettelse av slukkingen. Forslaget ble nedstemt.

Lokalradiobransjen håper at omleggingen til DAB vil gi stor vekst for bransjen.

Kilde: VG/NTB

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder