Musikklærer siktet for overgrep mot 115 barn

Politiet: Fornærmede fra hele landet

INNENRIKS

Politiet har fortløpende utvidet siktelsen mot en musikklærer i 40-årene, og mener han står bak 115 overgrep mot barn.

Publisert:

Politiet mener også at den overgrepssiktede læreren fra Østlandet, gjennom sin kontakt med dem på internett, har medvirket til å forlede tre barn til å ha seksuell omgang med dyr.

Disse tre forholdene er kun en del av en svært omfattende siktelse mot den betrodde læreren.

Siden mannen ble pågrepet og varetektsfengslet i fjor høst har politiets etterforskning avdekket totalt 115 fornærmede barn, og siktelsen har forløpende blitt utvidet:

** Et tilfelle av voldtekt.

** To tilfeller av seksuell omgang med barn under 16 år.

** To tilfeller av misbruk av stilling.

** Over 100 tilfeller av forledelse av barn til å kle av seg.

** Forsøk på seksuell handling med barn under 16 år.

** Oppbevaring og produksjon av materiale som viser overgrep mot barn eller fremstiller overgrep mot barn.

** Brudd på dyrevelferdsloven.

– Vi har så langt etterforsket siktede for fysiske overgrep mot fire personer som har status som fornærmet og som vi mener har blitt utsatt for fysiske overgrep. Siktelsen omfatter to av disse. I saken totalt sett er det ofre fra hele landet og en rekke politidistrikter har bistått i etterforskningen, sier politiadvokaten i det aktuelle politidistriktet til VG.

Etterforskingen har vært høyt prioritert i samtlige politidistrikter, opplyser politiadvokaten.

Politiet: Siktede opererte under falsk identitet

Politiet mener musikklæreren har operert under falsk identitet på ulike chattetjenester på internett, deriblant Skype. Læreren skal ha i videosamtalene med de fornærmede ha utgitt seg for å være en mindreårig jente eller gutt mens han forledet dem til å kle av seg.

– Det som er avdekket i etterforskningen rundt det å forlede jenter til handlinger på nettet har han erkjent. Det er mange detaljer som gjenstår og vi har ikke vært inne i alle sakene ennå, sier siktedes forsvarer.

Ifølge politiet, har den overgrepssiktede mannen hatt et program på datamaskinen som gjorde at han kunne ta opp videosamtalene. Disse opptakene skal han ha spilt av for andre barn og utgitt seg for at det er barnet som kler av seg.

Politiet mener læreren gjorde dette for å forlede barna til å kle av seg for ham eller til å sende nakenbilder av seg selv.

– De fornærmede har hele tiden trodd at det var et barn de chattet med, sier politiadvokaten.

Snart ferdig med etterforskningen

Politiet mener også at musikklæreren har medvirket til å forlede tre barn til å ha seksuell omgang med dyr gjennom disse samtalene på internett.

– Det gjenstår 18 avhør, og vi ser at vi trolig klarer å holde fristen med ferdigstilling av etterforskningen, sier politiadvokaten.