FUNNSTEDET: Politiet har startet drapsetterforskning etter at kvinnen ble funnet død i denne branntrappen. Foto: VG-tipser

Tøyen-drapssaken: Eldre kvinne funnet død

2006: Drapssiktet mann forsøkte å drepe en annen kvinne

Den eldre kvinnen ble funnet død bak denne døren i boligblokken på Tøyen. I samme etasje bor de to mennene som nå er siktet for drap.

Publisert:

Ifølge VGs opplysninger ble den eldre kvinnen funnet avkledd og ille tilredt i branntrappen i boligblokken på Tøyen i Oslo.

Kroppen skal ha vært forsøkt skjult bak døren på bildet.

Siden det er heis i boligblokken, forteller beboere at det er sjelden de benytter branntrappen hvor kvinnen ble funnet.

Vitner forteller om blodspor fra branntrappen inn til gangen hvor leilighetene i den aktuelle etasjen har inngangsdører.

Bor i samme etasje

BOR HER: I denne gangen har begge de to siktede mennene leiligheter. Ifølge VGs opplysninger er det mange kommunalboliger i boligblokken. Foto: VG-tipser

To menn i 60- og 40-årene er siktet i det politiet omtaler som et mulig drap.

– De er siktet for drap eller medvirkning til drap, sier politiinspektør Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til VG.

Så langt kan ikke politiet si noe om hvordan eller når kvinnen døde.

Vitne: – Det var blodspor i gangen

Kvinnen er ikke folkeregistrert på adressen hvor hun ble funnet, men er bosatt et annet sted.

Begge mennene bor i leiligheter i etasjen hvor avdøde ble funnet. Søndag kveld hadde politiet plombert mennenes leiligheter.

Det var ved 14-tiden politiet ble varslet om hendelsen. I løpet av få minutter var det flere patruljer på stedet.

Begge de to nå drapssiktede mennene befant seg da ved inngangspartiet til boligblokken. Minutter senere var de pågrepet.

Knivstakk kvinne i 2006

De to siktede er begge tidligere straffedømt.

Mannen i 60-årene er dømt for drapsforsøk etter at han i 2006 knivstakk en kvinne tolv ganger med en kokkekniv.

PÅGREPET: Her blir mannen i 60-årene pågrepet på Tøyen i Oslo. Han er nå siktet for drap eller medvirkning til drap. Foto: Bjørnar Tommelstad

Det brutale drapsforsøket skjedde bare noen hundre meter unna stedet hvor den døde kvinnen ble funnet søndag. Han ble dømt til fengsel i syv år for drapsforsøket.

I den samme rettssaken ble han også dømt for annen grov vold mot kvinner. Mannen er tidligere straffedømt for alvorlig vold, blant annet knivstakk han et familiemedlem på 1980-tallet.

KNIVSTAKK KVINNE: I 2006 knivstakk den drapssiktede mannen i 60-årene en kvinne tolv ganger. Han ble senere dømt for drapsforsøk. Foto: Hans O. Torgersen / Aftenposten

I dommen kommer det frem at mannen gjennom flere år har hatt et høyt alkoholforbruk.

– Så på Melodi Grand Prix

Thomas Lea (44) var en av dem som gjorde det grufulle funnet av den eldre kvinnen søndag.

Den drapssiktede mannen i 60-årene var sammen med ham på funnstedet i branntrappen.

– Han fortalte at hun hadde vært på besøk hos ham i går. De så på Melodi Grand Prix sammen. Han fortalte videre at han hadde forsøkt å ringe henne i dag, men hun svarte ikke, sier Lea til VG.

Beboere i blokken forteller til VG at mannen i 60-årene ikke har vært seg selv de siste dagene.

– Vanligvis er han hyggelig og hilser, men de siste par dagene har han vært litt innesluttet og avvisende, sier en beboer.

DRAPSSAK: Politiet etterforsker dødsfallet på den eldre kvinnen som et drap. Avdøde er ikke folkeregistrert på adressen hun ble funnet, men bor et annet sted i området. Foto: Jarle Grivi Brenna

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder