ÅSTEDET: Det er i en leilighet i denne bygården i Oslo mannen er siktet for å ha gjennomført en rekke voldtekter. FOTO: KRISTIAN HELGESEN / VG

Norgesmester siktet for voldtekt under sexorgier

Stor etterforskning i ukjent sex- og rusmiljø

Norgesmesteren inviterte til sexorgier sammen med kona. Under seansene skal han ha voldtatt både kona og en politikvinne.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Mannens kamerat er siktet for å ha voldtatt en tv-kjendis som var med på gruppesexen. En suksessrik gründer skal også ha deltatt i orgiene, og er et sentralt vitne i saken.

Siden i fjor sommer har etterforskerne på sedelighetsavsnittet i Oslo i all hemmelighet etterforsket et miljø hvor narkotika, sex og videofilming har vært sentrale ingredienser.

Norgesmesteren i 40-årene er utpekt som den sentrale i dette miljøet. Han er siktet for å ha gjennomført en rekke voldtekter av politikvinnen og sin kone.

VET DU NOE OM DETTE?Kontakt VGs journalister her

Mannen skal blant annet ha gjennomført samleier mens de to har vært bevisstløse og ute av stand til å gjøre motstand.

Øystein Storrvik er forsvarer til den siktede norgesmesteren.

- Han mener det er snakk om frivillig sex mellom partene og ikke straffbar seksuell omgang, sier Storrvik.

Også kameraten til NM-vinneren nekter straffskyld, opplyser advokaten hans, Nils Nordhus.

Filmet orgiene

En lang rekke personer er blitt avhørt som vitner, og politiet har samlet store mengder informasjon om hva som har skjedd under gruppesexen hjemme hos paret i Oslo.

De som deltok på sexorgiene har ved flere anledninger filmet hverandre, får VG opplyst. Men den meste aktive til å filme skal ha vært norgesmesteren selv.

Etterforskerne skal ha gjort store beslag med filmer som er innspilt under seansene hjemme hos ekteparet.

Politiet mener saken dreier seg om omfattende overgrep, og har også sikret seg dokumentasjon på at de siktede mennene har gjennomført samleier med kvinnene mens de er bevisstløse, får VG opplyst.

Norgesmesteren er siktet for å ha voldtatt både kona og en polititjenestekvinne, får VG bekreftet fra flere kilder.

Politikvinnen jobber ikke lenger i politiet.

En kvinnelig tv-kjendis fra et populært reality-program har også deltatt i gruppesex hos paret, sammen med en kamerat av den utpekte hovedmannen.

Kameraten, som er i 30-årene, er siktet for å ha voldtatt tv-kjendisen i bevisstløs tilstand.

- Min klient er glad for at politiet har tatt saken på alvor, og håper nå hun snart kan komme seg videre i livet da dette har tatt sin tid, sier tv-kjendisens advokat, John Christian Elden.

Seksuelt grenseløse

Det narkotiske stoffet GHB har spilt en sentral rolle i det lukkede miljøet. De involverte har i avhør forklart at kvinnene har opplevd å bli seksuelt grenseløse etter å ha inntatt stoffet.

Men bruken av stoffet har også ført til at kvinner har sovnet.

Politiet mener at flere av overgrepene skal ha skjedd ved at kvinnene har tatt for mye GHB og sovnet mens mennene har gjennomført samleie med dem. Norgesmesteren og hans venn er dermed siktet for gjentatte voldtekter.

De påståtte overgrepene skal nesten utelukkende ha skjedd i parets leilighet i Oslo sentrum.

I avhør har personer forklart at det skal ha vært et rollespill hvor ekteparet har fremstått som to dominante.

Ekteparet har invitert en rekke personer, både kvinner og menn, hjem til seg. Det er utøvd gruppesex som har pågått over flere timer, får VG opplyst.

Ektemannen skal ha gitt kommandoer under gruppesexen. Ekteparet hadde på forhånd diskutert hva de ønsket å gjøre, og kona gjorde det han ønsket hun skulle gjøre med gjestene. Kona skal i avhør ha forklart at hun ble tvunget til å spille denne rollen, og at hun ikke torde å gjøre noe annet.

Sparket og slo

Norgesmesteren skal ha møtt kona i 2010 og de skal ha begynt å ta med flere hjem mellom 2010 og 2011.

I slutten av august i fjor skal mannen ha angrepet sin kone og utøvet vold med slag og spark.

Kona ble avhørt av politiet flere ganger. I avhørene begynte kvinnen å fortelle om sitt samliv med den tidligere norgemesteren, om misbruk av narkotika, gruppesex, rollespill og trusler og vold fra ektemannen. Hun fortalte også etter hvert om flere kvinner som hadde deltatt i gruppesexen.

Saken ble sakte, men sikkert rullet opp. Etter et par måneders etterforskning ble også en venn av ektemannen pågrepet. Ved et tilfelle skal både norgesmesteren og hans medsiktede venn vært til stede samtidig sammen med kona, politikvinnen og tv-kjendisen.

Varetekt i ett år

Mannen i 40-årene har vært varetektsfengslet siden han ble pågrepet i fjor sommer, mens hans venn ikke er fengslet.

I en av rettsavgjørelsene beskrives siktelsen mot Oslo-mannen som «svært alvorlig». Han er også siktet for grov vold.

Rettssaken mot norgesmesteren og hans venn er forhåndsberammet til sent på høsten, og det er satt av seks uker.

Norgesmesteren er tidligere dømt for trusler mot en politimann. I forbindelse med en pågripelse, truet han med å «knuse trynet» til politimannen.

Påtalemyndigheten har nå tatt forbehold om at de vil kreve at mannen blir dømt til forvaring.

De to siktede mennene skal ha forklart at da de har hatt sex med sovende kvinner skal det ha vært klarert på forhånd, får VG opplyst.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder