Tre av ti sier ja til flere bestemødre på anbud

Tre av ti velgere mener at private firmaer bør stå for en større del av eldreomsorgen, viser en meningsmåling som Synovate MMI har gjort for Arbeiderpartiet.

Artikkelen er over 12 år gammel

Mens 29 prosent sier ja til mer privatisering av eldreomsorgen, er det 19 prosent som mener at den private andelen bør bli mindre. 45 prosent mener dagens situasjon er den beste løsningen.

Tallene i undersøkelsen blir tolket ulikt av landets to største partier. Helseminister Sylvia Brustad (Ap) er godt fornøyd med resultatet av undersøkelsen. Det er også Fremskrittspartiets Harald T. Nesvik, som leder helse- og omsorgskomiteen på Stortinget.

- Tallene viser at et stort flertall støtter opp om regjeringens politikk om at det offentlige skal ha hovedansvar for å levere eldreomsorg. For å få til dette har regjeringen valgt å styrke kommunenes økonomi framfor skattelettelser, sier Brustad til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Hun mener undersøkelsen viser at «et solid flertall sier nei til å sette bestemor ut på anbud». Feil, mener Fremskrittspartiet.

- Siden det allerede i dag er private aktører på markedet sier altså tre av fire velgere ja til aldersomsorg levert av private, mens tre av ti vil ha større privat andel enn i dag, sier Nesvik.

Brustad har imidlertid merket seg at så mange som 27 prosent av velgerne i Oslo vil ha mindre privatisering av eldreomsorgen.

- Her opplever man jo i praksis politikken til Frp og Høyre, sier hun.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder