NULLFØRE: «Snø og dårlig føre på Liertoppen», melder VG-leser Kjetil som kjører på E18 inn mot Oslo fredag morgen.

NULLFØRE: «Snø og dårlig føre på Liertoppen», melder VG-leser Kjetil som kjører på E18 inn mot Oslo fredag morgen. Foto: Kjetil Engen

Snøkaos på Østlandet: – Vurder å la bilen stå

Snøfall fører til glatte veier og krevende kjøreforhold flere steder på Østlandet fredag morgen.

Eivind Lindkvist Johansen
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Øst politidistrikt melder om svært dårlige kjøreforhold i Follo og indre Østfold, grunnet snøfall og nullføre. «Vurder å la bilen stå», tvitrer operasjonssentralen i Follo.

Været fører også til problemer i flere nabodistrikt, blant annet Buskerud.

«Meldes om glatte veier i Nordre Buskerud. Beregn god tid og ta det pent», er politiet i Nordre Buskeruds oppfordring til bilister i området fredag morgen.

De vanskelige kjøreforholdene har ført til flere ulykker, men det er foreløpig ikke meldt om noen alvorlige skader. På riksvei 52 over Hemsedalsfjellet kjørte en kranbil av veien i 06-tiden.

Mange bileiere har byttet til sommerdekk og er dermed ikke riktig skodd for snø på veiene. Flere steder på Romerike har det natt til fredag lagt seg opptil 15 centimeter snø, skriver Romerikes Blad.

– Utenfor motorveiene er det glatt og vinterlige kjøreforhold. Har man sommerdekk må man la bilen stå, sier operasjonsleder Ronny Årstein i Romerike politidistrikt til VG.

Utrolige bilder: Sjekk den skyen!

Ved 04-tiden natt til fredag satte en utenlandsk registrert semitrailer på sommerdekk seg fast på Fylkesvei 170 mellom Bjørkelangen og Tangen.

– Som alle andre vil jeg tro, det er vel ikke så mange som kjører med vinterdekk nå, sier operasjonsleder Terje Skaftnes i Øst politidistrikt, som ber folk la bilen stå.

Like før 6.30 havnet en bil på taket på riksvei 179 ved Ullensaker. Føreren kom uskadet fra ulykken, men veien ble stengt i forbindelse med opprydding på stedet.

Personskader, knekte telefonstolper og kaos: Slik herjet ekstremværet «Tor»

Snøværet har foreløpig ikke fått noen store konsekvenser for trafikken på Oslo lufthavn.

– Det er ingen store forsinkelser på Oslo lufthavn. Vi har hatt god beredskap og trafikken går greit unna, sier kommunikasjonssjef Guli Høeg Ulverud i Avinor, til VG.

SNØFALL: Snøen har lavet ned flere steder i landet på morgenkvisten. Her fra Godlia i Oslo. Foto: Tore Kristiansen VG

UVÆR: Snøen har lagt seg flere steder i hovedstaden. Her fra Hellerud t-banestasjon. Foto: Cathrine Ekehaug VG

(VG/NTB)

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder