HJORT PÅ ET KVARTER: Roger Hopland mener en fortid som skiskytter hjalp ham til å beholde ro og konsentrasjon da den ene bukken etter den andre ble felt lørdag. Foto: Privat

Fort hjort for jeger-Roger: Felte fire bukker på et kvarter

Roger Hopland holdt på å sovne på post, så kom bukkene

Ikke siden han skjøt liggende som skiskytter, har Roger Hopland fått maken til fulltreffere. På et kvarters tid skjøt han fire hjortebukker i Stryn.

På slutten av høstens første jaktdag var Roger Hopland egentlig så trøtt og sigen at han døste av litt der han lå på post og ikke så snurten av hjort.

Så ble det brått slutt på hvilestunden.

– Først kom det en sju-åtte dyr mot meg. Jeg plukket to av dem. Etter at den første hadde falt, kom det én til. Rundt femten minutter etterpå så kom det forsyne meg to til, en stor bukk og en spissbukk. De var vel en 100 til 150 meter fra meg, men tett på hverandre. Jeg fikk tatt begge, sier Roger Hopland til VG på nøkternt vis.

STOLT JEGER: Roger Hopland poserer med den ene av de fire hjortebukkene han skjøt på et kvarters tid sist lørdag. Foto: Privat

Det var lokalavisen Firda som først omtalte Hoplands lykke-lørdag.

Les også: Jeger fikk hjort rett i fanget

Hopland understreker at han er en del av et tradisjonsrikt 20 manns stort jaktlag på Hopland i Stryn. Han mener fellingen i helgen er et lagarbeid. Dyrene var på mellom 55 og 70 kilo.

46 dyr på bøen

– Broren min, han Helmar Hopland, står alltid grytidlig opp om morgenene. Denne morgenen hadde han sett 46 dyr på bøen her den samme morgenen som jeg skjøt fire. Men han sa ikke noe om det før etterpå, forteller hjortegjeger Roger.

Gode råd: Slik får du mest jakt for pengene

– Du hadde vel høy puls da den ene bukken etter den andre viste seg foran deg?

– Nei, jeg var litt trøtt, og hadde faktisk duppet av litt like før. Så kom det en hjort like foran meg. Pulsen slo, men jeg hadde bra kontroll på rifla. Jeg har drevet en del med skiskyting tidligere. Det hjalp meg nok til å beholde roen, tror Hopland.

Mye hjort i området

Han sier det er veldig mye hjort i området for tiden. Hans jaktlag har et løyve på 14 hjorter. Inkludert bukkene Roger Hopland skjøt, felte jaktlaget sju dyr på en time lørdag.

Hjort til middag? Prøv Godt.no

Rogers bror, Helmar Hopland, som selv er en erfaren jeger, sier det er ytterst sjelden at én og samme jeger skyter fire bukker på så kort tid.

– Det har aldri tidligere skjedd i vårt jaktlag, ihvertfall, sier Helmar Hopland. Jaktlaget med ulike medlemmer har drevet med hjortejakt mange tiår tilbake.

– Ble det noen feiring av fulltrefferne dine, Roger Hopland?

– Det ble mest slakting lørdag kveld, og ny jaktdag søndag. Men det ble en liten «dottsup», røper hjortejegeren.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder