VANT PRIS: Christian Blooms tegning av Donald Trump ble tirsdag kåret til årets avistegning. Foto: Christian Bloom

VG-tegner Christian Bloom fikk prisen for årets avistegning

Donald Trump-tegning gikk viralt i vinter, og tirsdag ble den belønnet med pris.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Baby-Trump tilgriset i avføring imponerte juryen som kaller tegningen «en særdeles spisset versjon av hvordan USAs president fremstår på sitt mest uerfarne og selvopptatte».

Fikk du med deg dette: Kan Donald Trump bli stilt for riksrett?

Prisen ble delt ut under Medieleder2017, og deles ut av Norsk Redaktørforening, Norsk Journalistlag og Mediebedriftenes Landsforening. Det kom inn rundt 50 bidrag til konkurransen.

Christian Bloom tegner fast for VG Helg, og den prisvinnende tegningen av Trump ble brukt til en kommentar av Frithjof Jacobsen i desember.

Det tok ikke lange tiden før tegningen spredde seg verden rundt og ble hyllet i sosiale medier. Men det var slettes ikke sikkert at den skulle ut i lyset i det hele tatt. Hadde ikke Hillary Clinton tapt presidentvalget, hadde tegningen sannsynligvis blitt liggende i skuffen til Bloom.

– Den dukket egentlig opp i valgkampen, mens jeg holdt på med en annen tegning om Hillary. Så håper jeg, og regnet med, at Hillary skulle vinne soleklart som jeg hadde blitt fortalt, sa Bloom til VG den gangen.

Les også:Trumps Twitter-blemme foreslås som ny lov

Til Journalisten sier Bloom at han begynner å bli lei av Donald Trump, men at den amerikanske presidenten er lett å tegne da han mener han er lite nyansert og karikert av natur.

– Det har for lengst blitt for mye av det gode. Jeg begynner å bli sliten av ham, men det er fortsatt tre og et halvt år igjen av perioden, så det blir vel noen flere tegner av han, sier han til Journalisten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder