GIR SEG IKKE: Frp-leder Siv Jensen på vei ut av møtet på Frps partikontorer på Karl Johans gate i Oslo med Frp-statsrådene og forhandlerne i Stortinget torsdag kveld. Foto: Hallgeir Vågenes VG

Frp-toppene i hemmelig budsjettmøte i kveld: – Bilpakken er ufravikelig

Fremskrittspartiets sjefforhandlere og statsråder holdt i kveld et hasteinnkalt møte om budsjettforhandlingene.

– Bilpakken står fast. Det kravet har fått full støtte i møtet i kveld. Det er spennende forhandlinger, sier Frp-leder og finansminister Siv Jensen til VG på vei ut fra møtet, som ble holdt i Frps partikontorer på Karl Johans gate i Oslo torsdag kveld.

Frps fylkesledere: Går heller ut av regjering enn å gi Venstre miljø-seier

Det hemmelige møtet startet kun få timer etter at Høyre og Frp overleverte et nytt tilbud til løsning i forhandlingene om statsbudsjettet for neste år til samarbeidspartiene Venstre og KrF.

FORHANDLERNE: Frps parlamentariske leder Harald Tom Nesvik (til venstre) og finanspolitisk talsperson i Frp, Hans Andreas Limi. Foto: Hallgeir Vågenes VG

Like etter klokken 18 ble møtet avsluttet. Til stede var Frps statsråder og forhandlerne i Stortinget; parlamentarisk leder Harald Tom Nesvik og finanspolitisk talsperson Hans Andreas Limi.

– Jeg og Hans Andreas har informert regjeringsmedlemmene våre om hvordan fremdriften er i forhandlingene om budsjettet. Det er veldig greit at statsrådene våre er informert. Jeg opplevde at vi fikk stor støtte fra statsrådene, sier Nesvik til VG.

– Gjelder det også på bilpakken? Står den fast?

– Bilpakken står absolutt fast. Den er ufravikelig for Frp, sier Nesvik.

Venstre-topp: – Er superklar for å ta over for Frp i regjering

Frp krever at Venstre og Kristelig Folkeparti uten videre skal akseptere regjeringens bilavgiftsultimatum. Den består av Høyre og Frps forslag til økning i bensin- og dieselavgiften skal gjennomføres med den tilhørende kompensasjonen i reduserte bompenger, økt pendlerfradrag og lavere årsavgift på til sammen rundt 950 millioner kroner.

Venstre-leder Trine Skei Grande har vært krystallklar på at partiet ikke kan gi statsminister Erna Solberg flertall for et budsjett med den pakken uten at det gjøres endringer i pakken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder