- FORFERDELIG: Dette er Frp-brosjyren som må tåle pepper fra sentrale politiske motstandere. Foto: Faksimile

- Forferdelig Frp-brosjyre

Helt forferdelig, er Olaf Thommessens (V) kommentar til Frps nye valgkampbrosjyre med sitatet «Gjerningsmannen er av utenlandsk opprinnelse» på forsiden.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

- Dette er lavmål og plasserer Frp på ytterste høyreside i europeisk politikk, sier Thommessen til NTB.

SE OGSÅ:PARTILEDERBLOGGEN

Han peker på at Frp her forsøker å gjøre sin buskagitasjon stueren. - Dette er en argumentasjon som vi tidligere har sett Le Pen i Frankrike og Haider i Østerrike stå for, nå er den norske debatten brakt ned på dette nivået, sier Thommessen, som ikke tror Frp vil tjene på denne type skremselspropaganda.

- Forhåpentligvis bidrar dette til at partiet støter fra seg velgere, avslutter Thommessen.

Strengere innvandringspolitikk

I den nye brosjyren tar Frp til orde for en strengere innvandringspolitikk. Partiet mener de bare forholder seg til fakta, skriver Dagsavisen.

«For Frp handler en strengere innvandringspolitikk og en strengere kriminalitetspolitikk om trygghet (...). Trygghet for at folk kan gå på gaten uten redsel for å bli voldtatt eller ranet», heter det blant annet i brosjyren.

Statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) reagerer også sterkt på brosjyren og mener den er spekulativ.

- Fremskrittspartiet spiller på folks fremmedfrykt. Jeg regnet vel med at dette ville komme under valgkampen, men jeg synes det er trist, sier Bondevik til Dagsavisen.

Statsministeren mener brosjyren illustrerer den store forskjellen mellom Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet. Frp mener selv de ikke provoserer, og sier de bare holder seg til faktaopplysninger.

- Ikke voldsomt virkemiddel

- Vi synes ikke selv dette er voldsomme virkemidler. Hvis det er slik at våre motstandere ikke tør å forholde seg til virkeligheten og fakta, har vi store problemer i forhold til opplysning, sier innvandringspolitisk talsmann Per Sandberg i Fremskrittspartiet til NTB.

Sandberg sier at brosjyren fokuserer på det økende problemet med kriminalitet på generelt grunnlag. Han mener at de som studerer brosjyren vil se at partiet ikke skjærer alle innvandrere over en kam.

- Det vi fokuserer på er at vi har hatt en innvandringspolitikk med manglende integrering og manglende krav til innvandrere. Mange unge med innvandrerbakgrunn havner i en kriminell løpebane, og innvandrere er overrepresentert på kriminalstatistikken i Norge i forhold til innbyggertallet. Da synes vi det er viktig å fokusere på det. Men om noen ønsker å legge lokk på det og ikke ta en debatt, klarer vi ikke å løse problemene, sier Sandberg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder