ETTERFORSKES: Politiadvokat Amund Sand under gårsdagens pressekonferanse. Foto: Bjørn Tore Ness / Namdalsavisa NTB scanpix

Treåring døde – mor og stefar siktet

Treåringen som lå kritisk skadet på St. Olavs hospital er død, opplyser politiet.

  • David Bach

Treåringen som var kritisk skadet, døde onsdag formiddag av skadene, opplyser politiet i Nord-Trøndelag. Moren og stefaren er siktet for grov kroppsskade med døden til følge. De to nekter straffskyld.

– Siktelsen på grov kroppsskade er uendret, men det er gjort en forandring i at dødsfølgen nå er skrevet inn i siktelsen, sier politiadvokat Amund Sand i Trøndelag politidistrikt til VG.

To barn er avhørt i saken i saken gjennom såkalt tilrettelagt avhør. Kripos skal ha sendt en etterforsker til å bistå politiet.

Bakgrunn: Barn sendt til St. Olavs hospital med hodeskader – mor og stefar pågrepet

Varetektsfengslet i fire uker

Stefaren ble onsdag varetektsfengslet i fire uker, hvorav to uker i full isolasjon, opplyser politiet. Barnets mor blir fremstilt for fengsling torsdag morgen.

– Det bærende elementet i mistanken mot de siktede er at politiet mener det er et vesentlig misforhold mellom skadene man kan konstatere hos det nå avdøde barnet og det de har forklart om hvorfor barnet har fått disse skadene, sier Sand til VG.

Politiets mistanke er at noe mer, eller noe annet, har tilstøtt barnet, enn det moren og stefaren har forklart.

– Hva de har forklart kan jeg dessverre ikke gå nærmere inn på, sier Sand.

Politiet fikk melding om hendelsen ved 03-tiden natt til mandag.

– Det var barnevernet som kontaktet politiet etter at legen som tok imot barnet slo alarm, med mistanke om at det var blitt utsatt for vold, opplyser Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

Erkjenner ikke straffskyld

Begge er av utenlandsk opprinnelse. Kvinnen har midlertidig oppholdstillatelse i Norge, mens stefaren har oppholdstillatelse i et annet europeisk land.

– Min klient ringte AMK da han mente at barnet trengte helsehjelp. Ambulansen kom hjem til dem, sier advokat Anders Kjøren.

Han forsvarer den siktede stefaren i saken. Han understreker at hans klient ikke erkjenner straffskyld.

Politiet har så langt ikke fått tak i barnets biologiske far.

(VG/NTB)

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder