Pågrepet for villkjøring med ambassadeskilter

Politiet jaktet en bil med ambassadeskilter på vill fart nordover fra Oslo. Senere på dagen ble bilen funnet og en mann pågrepet.

Ingen har diplomatisk immunitet fra å være til fare for andre i trafikken. Politiet Innlandet sendte i morgentimene torsdag ut en etterlysning etter en Volvo V90 med ambassadeskilter som har skapt trøbbel.

– Vi har fått inn mange meldinger om ekstremt høy hastighet og hasardiøse forbikjøringer, som en bil på rømmen, uttalte Haagen Løvseth ved politiet Innlandet til VG.

Har du sett ambassadebilen? Tips VG her!

les også

Tatt for villmannskjøring på parkeringsplass og fyllekjøring med hjullaster

Politiet Øst var også involvert, og Løvseth sier bilen har stukket fra en patrulje lenger sør. Det foreløpig siste tipset om observasjon av bilen var ved E6 Brummunddal - Rudshøgda.

– Vi vet ikke hvor den er nå, sa Løvseth.

– Kan bilen være stjålet?

– Vi har ikke fått noen meldinger om det. Bilen har vært i fare for andre trafikanter, det viktigste nå er å stanse handlinger som pågår og finne ut hva som har skjedd, sier han.

Politiet hadde ikke bilnummeret slik at de kan finne ut hvilken ambassade bilen tilhører.

Like etter klokken 12 torsdag meldte politiet Innlandet har funnet bilen og pågrepet en mann i 30-årene. Bilen er stjålet fra bilutleie i Oslo og påsatt stjålne ambassadeskilter. Føreren var etterlyst og mistenkes for ruspåvirket kjøring.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder