Imam krever unnskyldning

INNENRIKS

(VG Nett) Idarah moské og imam Sohail Ahmed krever en unnskyldning fra NRK og statsminister Kjell Magne Bondevik etter et innslag på NRK om imamens holdning til det norske samfunnet.

Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:25

Ifølge imamen har NRK oversatt og kryssklippet innslagene slik at hans synspukter ble forvrengt.

- Det han rent faktisk gjorde var å referere til meninger som finnes mot Vesten i muslimske land. Han nevnte ikke det norske samfunnet spesielt, slik det ble fremstilt på NRK, sier advokat Per Danielsen til VG Nett.

På vegne av imam Ahmed og moskeen ber han nå NRK om å rette den feilaktige fremstillingen han mener Dagsrevyen har gitt av imamens synspunkter.

Talte om toleranse

- Hovedbuskapet i talen var toleranse mellom synspunkter man har i øst og vest. Grunnlaget for å kunne diskutere sammen er jo at man tar utgangspunkt i det man faktisk sier, sier Danielsen.

Imam Ahmed sier i dag at han liker de verdiene det norske samfunnet bygger på, og arbeider for å utbre dem.

I utdraget som tidligere denne uken ble sendt på NRK Dagsrevyen, sa imamen at depresjoner, familiesammenbrudd og HIV er et utslag av samfunnets manglende verdier.

Ber Bondevik rydde opp

Innslaget fikk statsminister Kjell Magne Bondevik til å reagere kraftig.

- Jeg blir provosert av en så ensidig tegning av det norske samfunn, og det at de tydeligvis ikke tar inn over seg og verdsetter verdier som frihet og respekt for den enkeltes valg, sa Bondevik til NRK.

Nå ber Danielsen og imam Ahmed om et oppklaringsmøte både med NRK og statsministeren.

- Saken kommer til å bli forfulgt, men hva vi rent faktisk kommer til å gjøre, vil vi ta stilling til neste uke, sier Danielsen.

Nyhetsdirektør Anne Aasheim i NRK avviser at NRK har misforstått talen.