I SNØ OG REGN: Det blir færre slike turer på landets postmenn fremover. Her går en postmann gjennom snøen i Oslo i 2011. Foto: Solum, Stian Lysberg / Scanpix

Posten vil levere ut post annenhver dag fra 2020

Posten skal frem - men bare tre dager i uka.

  • NTB

Posten går inn for at postombæringen reduseres fra fem til tre dager i uka fra 2020. Fra 2022 bør det kuttes til bare to dager i uka.

Det går fram av Postens høringssvar i forbindelse med Samferdselsdepartementets arbeid med endringer i postloven. I brevet går det fram at 95 prosent av det som i dag havner i folks postkasser, kan digitaliseres.

En omlegging vil innebære at 1.500 årsverk blir overflødige, og at om lag 2.600 ansatte vil få endrede arbeidsoppgaver. På sikt venter Posten at det blir postombæring bare én dag i uka.

les også

Posten-tabbe: Sendte digipost til 50 nordmenn med beskjed om at de var døde

les også

Sjekk hva postmannen fant i postkassen!

– Hvis staten vil opprettholde postomdeling fem dager i uka, vil utgiftene vokse for hvert år. I 2025 vil staten måtte betale én milliard kroner for ulønnsomme, men leveringspliktige posttjenester, skriver Posten.

I et høringssvar skriver konsernsjef Tone Wille i Posten at postombæringen på sikt bør reduseres til annenhver, og etter hvert hver tredje dag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– For Postens økonomiske bæreevne er utviklingen dramatisk. Mange trekker fram at «Posten skal gå med post, ikke med overskudd». Det blir for enkelt. Posten skal levere de tjenestene du og jeg faktisk trenger, uten å belaste fellesskapet. Det betyr postomdeling annenhver dag og etter hvert én dag i uken, sier konsernsjef Tone Wille.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder