ÅSTEDET: Voldsepisoden fant sted på Ensjø Bingo i Oslo søndag 4. juni i fjor. Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Tiltale: Mann banket opp av åtte menn i bingohall

Inne på Ensjø Bingo ble mannen i 20-årene overfalt av åtte andre menn utstyrt med kniv, machete, golfkølle, kjetting og knokejern, ifølge tiltalen.

Publisert:

Etter hendelsen, som fant sted søndag 4. juni klokken 16.05 i fjor, måtte mannen hastes til sykehus med dype kutt, flere brudd, avkuttede sener, hodeskader og en avkuttet finger.

Politiet pågrep raskt ni personer i saken, og åtte av dem er nå tiltalt for grov kroppsskade. De må alle møte i Oslo tingrett i perioden 20. august til 7. september.

Ifølge tiltalen gikk en av mennene løs på fornærmede med machete like etter at alle de åtte hadde tatt seg inn i lokalet. Videre tok en av de andre mennene frem en kniv og stakk den gjentatte ganger i fornærmedes lår.

les også

Slik utvikler kriminaliteten seg: Økning i voldsanmeldelser

Kastet glassflaske

En tredje mann forsøkte ifølge tiltalen å slå mannen i 20-årene i hodet med et knokejern, samt stikke han med kniv, mens en 18 år gammel mann kastet en glassflaske mot fornærmede.

UNDERSØKER: Politiet var raskt på stedet og sikret blant annet videobevis fra bingohallen. Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Tre personer, to av dem utstyrt med golfkølle og kjetting, holdt vakt ved døren under den brutale seansen, mens sistemann slo mot hodet til en person som ønsket å hjelpe fornærmede, ifølge tiltalen.

To av de tiltalte var bare 17 år gamle da voldsepisoden fant sted. I dag er alle de åtte i alderen 18 til 23 år.

les også

Elev ble banket opp på skolen: – Alt ble svart i minst 30 sekunder

Politiet: – Nok er nok

Tiltalen mot mennene er blant annet basert på videobevis fra åstedet. På videoen er mennene iført hetter som skjuler deler av ansiktet.

Det de har gjort, er uakseptabelt. Noen av disse personene har også samfunnsstraffer bak seg fra tidligere. Når det ikke vises noen tegn til forbedring, har vi nå kommet til et punkt der nok er nok, sa Kåre Stølen, politisjef ved Grønland politistasjon, etter pågripelsen i sommer.

Den gangen beskrev Stølen angrepet som en hevnaksjon mot fornærmede.

I tillegg til volden er fire av mennene tiltalt for oppbevaring av 26 gram amfetamin og 700 gram hasj inne i en bil.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder