Mann knivstukket i Asker: Flere ungdommer sett løpende fra stedet

ASKER (VG) En mann i begynnelsen av 20-årene er knivstukket i Asker. Mannen er fraktet til sykehus og er alvorlig skadet.

Knivstikking skal ha skjedd i tilknytning til en leilighet i en blokk i Asker, opplyser operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt til VG. En nabo skal ha sett den skadede i gangen utenfor leiligheten med stikkskader og tatt kontakt med politiet.

Rett før klokken 21.00 opplyser politiet til VG at politiet har flere spor å gå etter og at de sjekker flere adresser. Mannen er betegnet som alvorlig skadet, men er stabil. Han er fraktet til Ullevål sykehus.

Klokken 01.30 sier politiet til VG at ingen foreløpig er pågrepet, men at den skadede nå har blitt avhørt.

De ønsker foreløpig ikke å si noe om avhøret eller gå ut med et signalement på personene som er mistenkt for knivangrepet.

ALVORLIG HENDELSE: En nabo forteller VG at det var blod over alt i og rundt leiligheten der knivstikkingen skjedde. Foto: TIPSER

Nabo: - Blod over alt

Innsatsleder på stedet, Svein Arild Jørundland, forteller til VG at politiet jakter seks-syv personer som løp fra stedet.

– De er i 20-årsalderen og mørkt kledd, men vi vet ikke i hvilke retning de løp, sier han.

– Det er en relasjon mellom fornærmede og gjerningspersoner, men vet ikke noe mer om hvilke type relasjon. Vi har flere spor og vitneutsagn å gå etter, sier Jørundland.

En nabo forteller til VG at han ble vitne til hendelsen da han kom ut fra en garasje i nabobygget. Han hørte skriking og så to personer løpe fra stedet.

– En person ble dyttet inn i et gjerde, så det smalt. Da skjønte jeg at det var alvor. Den skadede løp etter gjerningspersonene, men der virket som han fikk vondt og snudde, sier naboen.

Han gikk opp i sin egen leilighet, som har innsyn til leiligheten der knivstikkingen skal ha skjedd.

– Det var blod over alt - og jeg skjønte at han var blitt knivstukket. Rett etterpå kom politiet og ambulansen til stedet, sier naboen til VG.

Han forteller at en kompis som bor i nabobygget fant tre kniver utenfor kjøkkenvinduet sitt. Disse opplysningene er ikke bekreftet av politiet.

Hundepatruljer på stedet

Tidligere fortalte operasjonsleder Line Skott i Oslo politidistrikt til VG at de har veldig dårlig beskrivelse av de antatte gjerningspersonene, noe som gjør søket vanskelig.

– Vi har flere hundepatruljer ute og leter, sier Jørundland.

– Vi jobber nå på stedet taktisk og teknisk, samtidig som vi snakker med vitner og sikrer åstedet, sier han.

Et øyenvitne forteller til VG at personen ble knivstukket tre ganger i armen og to ganger i beinet. Disse opplysningene er ikke bekreftet av politiet.

Jørundland forteller at hendelsen påvirker nabolaget:

– Vi ser at stikkvåpen blir brukt i det offentlige rom i stadig større grad, og det er klart det skaper en frykt, sier innsatsleder til VG.

– Ikke kontroll på kniv

Hendelsen fant sted i nærheten av Asker sentrum i et boligblokk-område.

Naboen som ringte politiet opplyste at mannen var blitt knivstukket. Skott forteller at de ikke har funnet en kniv på åstedet, men at den fornærmede har «skader som er forenelig med en skarp gjenstand».

– Vi har ikke kontroll på kniv, så det kan også være snakk om en skarp gjenstand, sier Skott.

– Vi har ikke fått avhørt den skadede.

Et vitne forteller til Budstikka at en gjeng ungdommer, som ikke var hjemhørende på stedet, banket på flere dører og spurte etter mannen som like etter ble funnet med stikkskader.

– Jeg kan ikke si noe annet enn at vi sjekker ut opplysningene, sier Jørundland til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder