Prest kjørte i pillerus – må i fengsel

INNENRIKS

Presten var påvirket av flere stoffer da vedkommende satte seg i bilen.

Publisert:

Presten ble stoppet av politiet på en fylkesvei i Nord-Trøndelag i oktober i år, etter melding om vinglete kjøring, skriver Trønder-Avisa.

Smertestillende, angstdempende og morfinholdige tabletter ble påvist i den utvidede blodprøven som ble tatt av presten samme dag, skriver avisen.

Inntrøndelag tingrett skriver i dommen at prestens samlede stoffpåvirkning tilsvarte en promille på godt over 1,2, og dømte vedkommende til 21 dager i fengsel.

«Kjøringen var ifølge vitnet og politiet svært vinglete, og [vedkommende] møtte flere biler på veien. [Presten] holdt en relativt lav fart, men var flere ganger i ferd med å kjøre utfor veien», skriver tingretten i dommen.

Les også: Prest dømt for underslag – må betale tilbake 18 millioner

I tillegg må personen betale 78.000 kroner i bot, samt ta førerprøven på nytt for å få tilbake førerkortet, dog ikke før det har gått ett år og åtte måneder.

Den høye graden av påvirkning var skjerpende for straffen. Imidlertid finner retten grunn til å vektlegge vedkommendes helse og tilståelse ved utmålingen av straff. De gikk dermed ned tre dager fra påtalemyndighetenes påstand om 24 dager, skriver Trønder-Avisa.

Fikk du med deg: Norges rikeste kvinne slapp unna med begrenset bot etter promillekjøring

Presten avga i retten en uforbeholden tilståelse for ruskjøringen, og vedtok dommen da den falt tirsdag.

Da presten ble tatt for ruskjøringen i oktober, sa prosten i prostiet hvor presten er ansatt til Trønder-Avisa at saken er en personalsak.

Her kan du lese mer om