Fem nektet skyld for massevoldtekt

Fem menn nektet straffskyld for grov massevoldtekt av en 16 år gammel jente. Den ene av til tiltalte hevder han er homofil.

ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

Rettssaken mot mennene startet i Oslo tingrett mandag.

I alt er seks menn tiltalt for å ha dopet en narkoman 16-åring med heroin og siden voldtatt henne grovt i en leilighet på Skullerud i Oslo den 9. desember i fjor.

Jenta skal ha protestert, men har forklart at hun var så ruset at hun ikke var i stand til å yte motstand da hun ble voldtatt etter tur av mennene hele natten.

En av de seks tiltalte er etterlyst i hele Europa, men er ikke funnet. Av den grunn sitter bare fem menn på tiltalebenken i Oslo.

Trukket etter håret

Tre av de tiltalte er også beskyldt for å ha voldtatt en 25 år gammel kvinne i den samme leiligheten en uke senere, den 18. desember. Denne kvinnen skal ikke ha vært dopet ned, men de tre skal ha benyttet vold og trusler og deretter ha gjennomført overgrepene som varte i flere timer.

Ved en anledning forsøkte kvinnen å flykte mot balkongen i leiligheten, men ble tatt igjen og slept tilbake etter håret, fortalte aktor, statsadvokat Olav Helge Thue, under innledningsforedraget mandag.

Både 16-åringen og den unge kvinnen har uavhengig av hverandre pekt ut de tiltalte på bilder som de ble vist av politiet. Begge har også pekt ut den samme leiligheten på Skullerud, der 27-åringen som er på flukt bodde.

Risikerer 21 år

De tiltalte risikerer inntil 21 års fengsel dersom de finnes skyldige og domstolen går inn for maksimalstraff.

- Denne saken er spesielt alvorlig. At så mange er tiltalt for å ha utført en voldtekt kan medføre lovens strengeste straff, sier Thue til NTB.

Begge ofrene vil vitne mot de fem mennene og vil møte i retten etter at de tiltalte selv har gitt sin forklaring om det de er tiltalt for.

- Er homofil

Den første av de tiltalte som forklarte seg i retten mandag, tok avstand fra aktors framstilling av saken. Den 21 år gammel mannen fortalte at han var homofil og således ikke interessert i kvinner.

Aktor lurte også på hvordan mannen definerte uttrykket sex og hva han tenkte på når han var blitt konfrontert med det i avhør med politiet.

- Oralsex er ikke sex etter min oppfatning, svarte den første av de tiltalte som forklarte seg i Oslo tingrett mandag.

Mannen erkjente at han hadde vært i leiligheten ved andre anledninger enn da de påtalte massevoldtektene av 16-åringen og kvinnen i 20-årene hadde foregått.

- Han har ikke vært i nærheten av den leiligheten på de to datoene. Etter mitt skjønn er det ikke gode nok bevis for en pådømmelse av ham, sier 21-åringens advokat Petter Sterud til NTB.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder