Paraply-vær i helgen

(VG Nett) Helgen byr på skyer og regn over store deler av landet. Bare trønderne får se sola.

Christine Jensen
ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

PARAPLY-VÆR: Meteorologene melder om regn i store deler av landet til helgen. Foto: Jan Petter Lynau

Regn,

På Sør- og Østlandet vil det skye til i løpet av natten og morgentimene. Sørlandet kan vente seg regn utpå dagen. Østlandet vil få nedbør fra sent på lørdags ettermiddag.

Regn,

På Vestlandet vil det bli regn fra Bergen og sørover. Nordvestlandet vil stort sett ha opphold. Det fineste været vil Trøndelag og Midt-Norge ha. Her vil det være oppholdsvær, sol og 16-17 grader.

Og atter regn

- Troms og Finnmark vil for det meste få regnbyger og på kysten av Vest-Finnmark vil det blåse vind opp mot liten storm, sier Grønnevet.

Søndag flytter nedbøren seg lenger nordover. Fra Trondheim og sørover vil det bli mest regn i vest, mens Finnmark og spesielt Troms må belage seg på regnbyger hele dagen. Det vil bli en stripe med opphold midt i Nordland, ellers ser det grått ut.

Kaldere

Troms og Finnmark vil få de laveste temperaturene med 5-10 grader, Nordland vil få temperaturer rundt 10 grader, Midt-Norge 10-15 og i resten av landet vil temperaturen ligge på rundt 15 grader.

- Vi har for tiden en kald, nordvestlig vind, forteller meteorologen. Høstværet er på plass.

Utover uka vil det ikke se mye lysere ut.

- Vi har en skiftende værtype som gjør at været er veldig ustabilt. Det vil bli perioder med regn over hele landet neste uke.

- Dessverre er det ingen periode med sol og varmt vær i sikte, avslutter meteorologen.

Mer om helgeværet kan du lese her

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder