Banket av grunnskolelærer

Tok kvelertak på taxisjåfør

RAKKESTAD (VG) Den betrodde grunnskolelæreren tok kvelertak på taxisjåføren som hadde kjørt ham hjem fra byen.

Trond Viken
ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

Den rutinerte sjåføren var på jobb et annet sted i fylket da han ble forsøkt dratt ut gjennom bilvinduet en søndagsnatt.

- Det svartnet helt for meg. Jeg vet ikke hvordan jeg kom meg løs, sier Amundsen til VG.

I et basketak utenfor drosjen tok læreren på ny kvelertak på 67-åringen, samtidig som læreren satt oppå magen hans. Deretter ble sjåføren truet: «Du skal dø! Du skal dø!»

Samfunnstjeneste

- Jeg vet ikke hvor mange ganger han truet med å drepe meg. Skjellsordene haglet. Jeg hadde bare bedt ham betale for taxituren og var totalt uforberedt, sier Asmundsen.

Nå er læreren i 20-årene - som jobber ved en grunnskole i Østfold - dømt til 60 timers samfunnstjeneste for vold og drapstrusler.

- Den lave straffen er en hån mot meg som er offer i saken. Aktor la ned påstand om to måneders fengsel, men voldsmannen slapp unna med litt samfunnstjeneste. Det er visst greit å slå ned taxisjåfører på jobb, sukker Asmundsen.

- Husker ikke

Tingretten et sted i Østfold legger i skjerpende retning vekt på at det må reageres strengt mot uprovosert vold. Straffen ble likevel redusert betydelig, fordi læreren er ustraffet og angrer på det han har gjort.

Voldsmannen forklarte i retten at han ikke husket noe av episoden, og at han våknet da politiet sto ved sengen hans for å konfrontere ham med det som hadde skjedd.

Ifølge domstolen har grunnskolelæreren nå redusert sitt alkoholforbruk, for å unngå at han banker opp flere.

Rektoren ved den aktuelle skolen sier til VG at han ikke er informert om voldsdommen og at han derfor ikke ønsker å kommentere saken.

Terje Skyvulstad, hovedtillitsvalgt for Utdanningsforbundet i Østfold, mener det er trist at lærere blir voldsdømt.

- Men det er ikke verre at en lærer blir voldsdømt, enn folk i andre yrkesgrupper, hevder han.

Skyvulstad påpeker at han ikke kjenner denne konkrete saken.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder