Lover normal trafikk fra i dag

Men fortsatt forsinkelser

Flytrafikken skal gå som normalt i dag, men forsinkelsene fra i går skaper fortsatt kø og forsinkelser.

  • Astrid Sehl
  • Katrine Lia
  • Veslemøy Lode
ARTIKKELEN ER OVER 15 ÅR GAMMEL

Verst blir det i morgentimene. Ifølge SAS Braathens tyder imidlertid alt på at flytrafikken vil ta seg opp utover dagen. Ledelsen i Avinor har ringt til hver enkelt av flygelederne i Røyken for å forsikre seg om at de kommer på jobb.

- Alle regner med å være i operativ posisjon fra i dag tidlig. Vi starter med noen begrensninger, men kapasiteten vil utover dagen være som normal, sier kommunikasjonsdirektør Ove Narvesen.

Det bekrefter også hovedtillitsvalgt for flygelederne, Bendik Heggelund.

- Jeg regner med og håper at trafikken går som normalt. Jeg kan imidlertid ikke utelukke at enkelte fremdeles vil bli fritatt for operativ tjeneste, sier Heggelund.

Det er forsinkelsene fra mandag og tirsdag som forplanter seg til dagens avganger.

- Vi har kansellert ti av dagens avganger for å få unna allerede forsinkede flyginger, sier informasjonssjef i SAS Braathens Siv Meisingseth.

Normalt skal flygelederne få unna 60 avganger og ankomster i timen. I går ble det på det meste gjennomført 35.

Det rammet blant annet 20.000 av passasjerene til SAS Braathens, som måtte kansellere 200 avganger i går. - De som har kjøpt billetter til i dag, må derfor regne med forsinkelser - spesielt i morgentimene. Men vi tar oss fort inn i løpet av dagen, så lenge flygelederne i Røyken utfører jobben på normalt vis, sier Meisingseth.

Drøftet søksmål

Flere kilder VG har vært i kontakt med, bekrefter at det i går var møter der Avinor-ledelsen drøftet å gå til søksmål mot flygelederne.

- Det har vært en vurdering man har gjort mer eller mindre kontinuerlig. I den grad vi har grunn til å tro at det er en aksjon, har vi også grunn til å vurdere rettslig søksmål, sier kommunikasjonsdirektør Ove Narvesen i Avinor til VG.

Flere kilder bekrefter overfor VG at en slik vurdering også skulle være tema på et møte med ledelsen i Avinor i går kveld.

VG fikk imidlertid ikke bekreftet hvilken konklusjon Avinor-ledelsen kom frem til.

I forhold til flyforsinkelser oppfordrer kommunikasjonsdirektør Ove Narvesen berørte passasjerer til å henvende seg til sitt enkelte flyselskap eller reiseoperatør.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder