I RETTEN: Kjetil Rusvik (32) fikk livet ødelagt etter overfallet på bussen. Foto: MORTEN ØVERBYE

For skadet til å vitne

OSLO TINGRETT (VG Nett) Voldsofferet Kjetil Rusvik (32) møtte i dag gjerningsmennene som ødela ham for livet. Han er for skadet til å vitne mot dem.

Morten Øverbye
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

- Kjetil Rusvik var innkalt som vitne i saken, men han er ikke i stand til å møte som vitne. Men han har ønsket å være tilstede i retten, sier aktor Johan Øverberg.

Like etter klokken 11 i formiddag ble Kjetil Rusvik trillet inn i rettsal 127. Han er varig skadet etter mishandlingen i januar i år, og kan selv ikke fortelle retten om hva som skjedde.

USTØ: Rett før 31-åringen skal gå av bussen, er han tydelig ustø og skadet. Foto: Overvåkingskamera

- Hadde jeg visst at han var skadet, eller hvordan han var, så hadde jeg ikke rørt ham, sier en 20-åring, som sammen med to kamerater på 18 år står tiltalt for den brutale mishandlingen.

HJELPER: Bussjåføren og flere passasjerer forsøkte å hjelpe Kjetil på bena etter overfallet. Foto: Overvåkingskamera

Rettsaken mot de tre gjerningsmennene - i alderen 18 til 20 år - startet i sal 127 i Oslo tingrett klokken 9 i dag. De er tiltalt for ran under særdeles skjerpende omstendigheter og betydelig legemsbeskadigelse.

Den øvre strafferammen for forbrytelsen er på 21 års fengsel.

- Delvis, svarte to av de tre tiltalte på spørsmålet om de erkjente straffskyld for mishandlingen. De nektet straffskyld for ran.

Den tredje tiltalte svarte nei på begge skyldspørsmålene.

BEVISSTLØS: Kjetil Rusvik (31) ble lagt på båre og fraktet til Ullevål universitetssykehus med store hodeskader etter overfallet. Foto: Privat

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder